Ar pirmo ekskursiju retro tramvajā uz Daugavpils cietoksni atklāta šīs vasaras tūrisma sezona Latvijas otrā lielākajā pilsētā.

Pirmās ekskursijas dalībnieki uz Daugavpils Marka Rotko mākslas centru (DMRMC) devās ar retro tramvaju, un novērtēja 2017. gada tūrisma sezonas jaunumu – ekskursiju retro tramvajā "Daugavpils pa tramvaja logiem", kuru sagatavojusi Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības aģentūra un AS "Daugavpils satiksme".

Pasākuma laikā tika prezentēts arī jaunais Daugavpils pilsētas tūrisma video "Daugavpils ir daudzveidība", kas Daugavpils.travel Facebook lapā jau paspējis iegūt lielu popularitāti – 65 tūkstoši skatījumu divu dienu laikā, un ar to jau dalījušies vairāk nekā tūkstotis "Facebook" lietotāju.

Atskatoties uz aizvadīto darba cēlienu, notika konkursa "Daugavpils tūrisma balva 2016" uzvarētu apbalvošana. Par uzvarētājs nominācijā "Jaunais tūrisma objekts 2016" tika atzīts Šmakovkas muzejs. Uzvarētājs nominācijā "Jaunā tūristu mītne 2016" – jaunā viesnīca "Homelike Hotel". Nomināciju "Jaunais ēdināšanas uzņēmums 2016" saņēma restorāns "Art Hub" , bet titulu "Tūristu gids 2016" – muzeja "Ebreji Daugavpilī un Latgalē" direktors un gids Josifs Ročko. Tika pasniegta arī balva nominācijā "Gada tūrisma objekts 2016". To saņēma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kurš 2016. gadā apkalpoja 39% no visos Daugavpils tūrisma objektos uzņemto apmeklētāju skaita.

Spītējot brāzmainajam vējam, kas mijās ar slapja sniega un lietus šaltīm, nozares pārstāvji piedalījās flešmobā "Daugavpils ir tūrisms", kura laikā Rotko centra pagalmā, tika izveidots daudzkrāsains Daugavpils logotipa D burts, kurā bijā sastājušies pasākuma dalībnieki ar daudzkrāsainiem baloniem rokās. Tad uz cietokšņa vaļņa atskanēja lielgabala šāviņš, un debesīs, sveicot jauno sezonas atklāšanas pasākumu, pacēlās daudzkrāsainu balonu mākonis.

Zīmīgi, ka šajā dienā DMRMC svinēja savu ceturto dzimšanas dienu, kas vienlaikus savijās ar Mākslas dienu atklāšanu, kuru ietvaros tika atklāta jaunā izstāžu sezona, un pirmo reizi Latvijā tika eksponēta slavenā mākslinieka Edvarda Munka (Norvēģija) oriģinālglezna "Advokāta Ludviga Meijera portrets", ko varēs apskatīties līdz pat septembrim. Zīmīgi, ka Izstāžu sezonas atklāšanas pasākuma atklāšanas tiešraidi varēja vērot "Daugavpils.Travel" profilā "Facebook".

Vakarā pasākumu noslēdza sarunu sols "LAVKA", kurā piedalījās Reinis Spaile – pasākuma "Ezera skaņas" organizators , "Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks Aigars Runģis un eko ciemata "Amatciems" pārstāvji. Savukārt šī pasākuma mērķauditorija bija jaunieši, kas varēja ne vien dzirdēt uzņēmēju stāstījumu par gūto pieredzi, bet arī uzdot jautājumus un iesaistīties diskusijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!