Foto: DELFI
Šī gada 6. maijā ikviens interesents aicināts doties pārgājienā un aplūkot Puikules pusē esošo Purezera purvu. Pārgājienā īpaši aicināti piedalīties ir grāmatu draugi, jo šoreiz ne tikai tiks baudītas skaistas dabas ainavas, bet dalībnieki vienošoties arī lasīšanas priekā. Pārgājiena maršruta garums ir astoņi kilometri un aptuvenais ilgums septiņas stundas, iekļaujot atpūtas pauzes, pastāstīja Liene Kindzule, "Gandrs" mārketinga projektu vadītāja.

Pārgājiena maršruts vedīs pa labiekārtotu purva taku, kas ir viena no skaistākajām Latvijā, pa to ejot, paveras gleznaini purva ezera Purezera skati un augstā purva ainava. Takas sākumā pārgājiena dalībnieki aplūkos skaistu, senu mežu, tālāk pa taku dodoties aplūkot gleznaino purva ezeru, lai tā krastā atpūstos un kopīgi izbaudītu lasīšanas prieku.

Šoreiz dabas draugi dosies mežā, lai klausītos ne tikai meža stāstos, bet lasītu tam arī cilvēku stāstus, lai kopīgi atklātu Latvijas dabas ainavas un veldzētos kopīgā lasīšanas priekā, skaļi viens otram lasot priekšā līdzpaņemto grāmatu. Organizatori sola parūpēties par pārgājiena maršrutu, dalībnieku uzdevums būšot parūpēties par kādu grāmatu, kas aizrāvusi, uzrunājusi, iedvesmojusi, vienkārši patikusi vai šobrīd ir lasāmvielas sarakstā, jo pusdienu pauzē visi kopīgi vienosies grāmatu priekšlasījumos.

Lai piedalītos pārgājienā, nepieciešami iešanai ērti un, vēlams, mitrumizturīgi apavi, laika apstākļiem atbilstošs apģērbs, dzeramais ūdens vai tēja termosā, pusdienas un uzkodas, kā arī enerģijas našķi. Ieteicams arī ūdensdrošs pārvalks mugursomai un svilpīte. Visu vēlams sapakot nelielā mugursomā, tā, lai iešanas laikā justos brīvi un komfortabli.

Pulksten 9 organizēts transports no tirdzniecības centra "Origo" Rīgā aizvedīs visus uz pārgājiena starta punktu, bet pulksten 17 no pārgājiena galapunkta atpakaļ uz Rīgu.

Dalības maksā iekļautas transporta izmaksas, tēja un cepumi grāmatu lasīšanas pauzē, pārgājiena vadītāja pakalpojumi un profesionālas konsultācijas par āra dzīves tehnikām un aktīvo atpūtu. Dalības maksa ir 24 eiro, iepriekšēja reģistrācija mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!