Otrdien, 4. jūlijā, Lietuvas populārā kūrortpilsēta Palanga piedzīvojusi īstu jūras "uzbrukumu" - pamatīgā vēja un viļņu ietekmē cēlies ūdenslīmenis, un pludmale praktiski pazudusi zem ūdens, apdraudot arī būves, kas uzceltas tuvāk krastam, tostarp glābšanas staciju.

Kā redzams video, ūdens un viļņi jau pārņēmuši visu smilšaino pludmali, ko iecienījuši arī latviešu ceļotāji un atpūtas baudītāji. Glābšanas stacijas aizsardzībai glābēji sakrāvuši ap koka celtni, tās terasi un labierīcībām smilšu maisus, kam viļņi agresīvi uzbrūk.

Kā raksta "Delfi.lt", jūra pēc ilgstošām lietavām un stiprā vēja aizskalojusi arī vairākas pludmales tualetes, bet pludmales kafejnīcas slēgtas, jo ūdens skalojas pie to durvīm. Ūdens līmenis cēlies pēdējo dienu laikā, "Delfi.lt" žurnālistam stāstījis kādas kafejnīcas saimnieks, atzīstot, ka vēl pagājušajā ceturtdienā pludmale bijusi savā vietā un tajā atpūtušies saules baudītāji. Šo informāciju apstiprinājis arī Palangas pludmales glābējs Jonass Pirožniks. "Pie glābšanas stacijas skalojas viļņi un darbinieki cenšas glābt, kas glābjams," teicis glābējs. "Jau desmit gadus Palangas varasvīri solījuši nostiprināt krastu, esam prasījuši līdzekļus šim darbam, bet tas nav izdarīts..."

Palanga ir Lietuvas populārākā kūrortpilsēta, kuras mājīgās pludmalēs ik gadu apmeklē arī tūkstošiem latviešu. Lūk, kā tur izskatījās 2015. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!