Foto: Publicitātes foto
Dabas baudīšana rudenī ir krāšņs piedzīvojums, un pavisam nesen kopā ar biologu un dabas zinātāju Māri Olti atklāta krastošanas taka pa Ogres upes ieleju. Tāpat projekta "Mangaļi dižvietas" ietvaros šīs sezonas noslēdzošajā rudens ekspedīcijā apskatīts ūdeņiem bagātais Akmeņupītes ūdenskritums un krastots gar krāšņajām, divus kilometrus garajām Brāžu krācēm.
Foto: Publicitātes foto

Pārgājiens ar Māri Olti bija pēdējā no šī gada "Mangaļi dižvietas" ekspedīcijām. Septiņus kilometrus garais pārgājiens teju 100 cilvēkiem ļāva iepazīt dabu, krastojot jeb dodoties pārgājienā gar upes krastu vai pa upi. Latvijā šis ir salīdzinoši jauns tūrisma veids, bet tas labi iepazīts daudzviet citur pasaulē jau no pagājušā gada 70. gadiem.

Foto: Publicitātes foto

Šī bija iespēja uzzināt daudz noderīga gan par pašu "krastošanu", gan par šeit mītošajiem augiem, dzīvniekiem, gūstot nenovērtējamu pieredzi, dodoties pārgājienos pie dabas un ūdeņiem. Kopā ar pārgājiena dalībniekiem, izvietojot norādes, tika iezīmēta jauna taka – "Mangaļi dižvietas" taka, tāpēc arī tie, kuri šajā dienā nevarēja ierasties, bet vēlās izmēģināt krastošanu gar Ogres upi, var apmeklēt mājaslapu www.mangalidizvietas.lv, kur atzīmēta šīs takas atrašanās vieta, un, sekojot norādēm, doties to apskatīt.
Foto: Publicitātes foto

Šīs krastošanas un vēl daudzas citas ūdens dižvietas ir atrodamas "Mangaļi ūdens dižvietas" kartē. Šīs ir vietas ar stāstiem par labākajām Latvijas ūdens dižvietām, kas saistītas ar Latvijas upēm, ezeriem, strautiem un avotiem. Tās ir vietas, kas vislabāk raksturo Latviju, apvītas ar leģendām un stāstiem un iedvesmo iedzīvotājus vairāk novērtēt mūsu ūdeni.
Foto: Publicitātes foto

Karte vienlaikus ir labs palīgs Latvijas apceļošanai un iepazīšanai. Šobrīd tajā ir apkopoti vairāk nekā 80 galamērķi ūdens dižvietu iepazīšanai. Ar šo karti var saplānot brīvdienas ģimenei, atbilstoši vēlmēm un noskaņojumam.
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!