Foto: Kadrs no video

"Šim būs ducis, tam pusducis, man pašam pusstopiņš" – laikā, kad visa Rīga dimd dziesmā, malā nav stāvējis arī premjerministrs Krišjānis Kariņš, kuru LTV komanda satika Dziesmu un deju svētku gājienā svētdien. Jāteic, Kariņš savā ziņģē nebija apturams.

Un kurš vēl var nevis tikai vienu pantiņu, bet visu dziesmu nodziedāt? – šādu jautājumu ne viens vien uzdeva tviterī, kad tur uzmirdzēja mazs izgriezums no Svētku gājiena.

Tiešraides korespondenti Lauris Reiniks un Ketija Šēnberga uz mirkli dabūja aprunāties ar valdības vadītāju, taču drīz vien nācās konstatēt, ka Kariņš bija noskaņots raut vaļā krogus dziesmu "Rīgas enkurnieki" pilnā garumā. Reiniks zināja tikai divus dziesmas pantiņus.

Īsais video īsā laikā aplidoja vai visus sociālos tīklus, cilvēkiem paužot prieku par tik labi dziedošu premjeru. Kāds novēlēja Kariņam ar tādu pašu "enkurnieka" enerģiju turpināt vadīt valdību, bet citi jokoja par jauno "Kariņa-Reinika režīmu".

"Ja tautiskā un nacionālā līnijā ietu arī Saeimas darbs, es būtu stāvus sajūsmā," secināja vēl kāda "Twitter" lietotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!