Foto: Shutterstock

Mūsdienu pasaulē jēdziena "mēs" vērtība strauji krītas. Arvien vairāk cilvēku domā egocentriski: "Ir manas domas un nepareizās." Privātās, nevis sabiedrības intereses tiek izvirzītas priekšplānā. Domāšana un uzvedība stiliņā "Es! Mans! Man!" grauj attiecības. Jā, būt egoistam saprāta robežās ir pat labi. Laiku pa laikam mēs uzvedamies egoistiski. Bet brīdī, kad egocentriskā, nenobriedusī un neapdomīgā uzvedība kļūst par normu, parādās problēmas.

Lūk, vietnē "Huffpost.com" speciālisti uzskaita astoņas egoisma pazīmes, kas norāda uz to, ka pienācis laiks attiecībās kaut ko mainīt. Pārbaudi pats sevi, vai neviļus neesi kļuvis pārāk egoistisks!

Gaidīt, kad partneris uzklausīs visas žēlabas, bet nedarīt to pašu attieksmē pret viņu

Viens no galvenajiem tuvu attiecību plusiem – iespēja dalīties ar savām problēmām ar kādu, kurš nostāsies tavā pusē, kad visa pasaule būs noskaņojusies pret tevi. Tieši ar šo sajūtu, ka tevi saprot un pieņem, veidojas tuvība.

Parādīt garlaikošanos, kad partneris sāk stāstīt par to, cik slikta viņam bijusi diena, vai uzvesties tā, it kā viņš būtu čīkstētājs un nūģis, ir kā aizcirst viņam deguna priekšā emocionālās durvis. Pat ja mīļotais cilvēks neprotestē pret šādu uzvedību, neprasme klausīties var novest pie vientulības attiecībās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!