Foto: PantherMedia/Scanpix
Vērojot slavenību dzīves, kuras mums izliktas kā uz paplātes teju visos izklaides medijos, varam nobrīnīties, kāpēc viens pēc otra izjūk šķietami tik saskanīgi pāri – skaisti, bagāti un ar lieliskām karjerām. Tomēr visu precēto ceļi šķiras vienu un to pašu četru iemeslu dēļ, vēsta portāls "Inspiyr".

Neuzticība

Krāpšana ir pats biežākais iemesls, kāpēc laulības ir lemtas sabrukumam, turklāt lielākais vaininieks pie šķiršanās prāvām esot mediji, kuri pieradina sabiedrību pie tā, cik attiecības veidot un pēcāk šķirt ir viegli.

Profesionāli sportisti, dziedātāji, politiķi un dažādas jaunizceptās zvaigznes bieži vien uzmanības centrā nonāk tieši savas neuzticības dēļ. Īpaši skaļi un pat starptautiski šķiršanās gadījumi ietver skandālu sērijas un pat vairākas slavenības, parasti iznīcinot viņu karjeras un, protams, arī privāto dzīvi.

Neuzticība gan nav tikai kaut kas tāds, ko varam novērot starmešu gaismās. Tā var piemeklēt katru pāri. Tomēr šis šķiršanās iemesls ir krasi atšķirīgs no visiem pārējiem šeit minētajiem, jo krāpšana pati par sevi reti, kad ir galvenais iemesls. Neuzticība parasti ir vien sekas citām attiecību problēmām, piemēram, komunikācijas trūkumam.

Komunikācijas problēmas

Sarunas ir kā līme, kas attiecības satur kopā. Ja divi cilvēki ir pilnībā informēti par otra garīgo pasauli un galvenais - izprot viņa jūtas, viedokļus, un vērtības, tas viņu attiecībām ir nenovērtējams ieguvums.

Pamatā, lai nonāktu tādā saskaņā, abiem jārunā godīgi un atvērti vienam ar otru, pat ja tas var šķist apgrūtinoši, ņemot vērā mūsu karjeras, bērnus un citus pienākumus. Komunikācija ir obligāts priekšnoteikums, lai laulība spētu pastāvēt. Runājiet par seksu, atklājiet viens otram, ka nejūtaties emocionāli piepildīti, bet ja jums pietrūkst uzmanības, jautājiet pēc tās.

Divi cilvēki jau saiet kopā tieši tāpēc, ka viņi komunicē viens ar otru, savstarpēji atklājot savas simpātijas un  pamatojot, kāpēc savu turpmāko dzīvi vēlas pavadīt kopā - tas ir brīnišķīgas komunikācijas sākums, kuru nedrīkst pārtraukt.

Naudas jautājumi

Nauda ir svarīgs faktors, kas ietekmē attiecību un jo īpaši laulību stabilitāti un stingrību.

Skanošais kabatā vienmēr ir jauka lieta, turklāt palīdz atklāt otram, cik ļoti vēlies par viņu rūpēties, taču vienlaikus gan nauda, gan tās trūkums cilvēkus var arī izšķirt. Atlaišanas no darba, pārtikas izmaksas, komunālie rēķini, bērnu izmaksas, bet tik pat labi arī lieli laimesti var būt klupšanas akmens daudzu pāru attiecībās.

Nabadzība un centieni ar to cīnīties var pāriem likt pārvarēt pārbaudījumu, kas tiem tomēr nav pa spēkam. Šajā gadījumā īpaši svarīgi, ja attiecībās jau iepriekš izdevies uzturēt labu savstarpēju sapratni un izrunāt visas problēmas, pāris visticamāk spēs pārdzīvot arī finansiāli grūtākus periodus.

Citas prioritātes

Līdz ar karjerām, sociālajiem pienākumiem un ģimeni, par kuru ir jārūpējas, aizvien biežāk var pietrūkt laika, kuru pavadīt ar savu partneri. Tomēr tieši attiecību dzīvīgums ir svarīgs priekšnoteikums, lai tās spētu pastāvēt.

Laika atņemšana karjerai un citām prioritātēm, lai to pavadītu ar savu otro pusīti, iespējams, neļaus nopelnīt zelta kalnus, tomēr apmierinātība ar laulības dzīvi ievērojami pieaugs.

Nevilcinies ieplānot randiņus vai došanos uz pasākumiem kopā ar savu mīļoto, lai atkal un atkal parādītu, ka par viņu neaizmirsti un vēlies būt kopā ne tikai ieraduma pēc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!