Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki atklājuši, ka sievietes klitora izmēram ir būtiska loma sievietes spējā sasniegt orgasmu, vēstī "Daily Mail".

Jaunais atklājums, pēc speciālistu teiktā, ļaus ieviest jaunus un efektīvus ārstēšanas veidus tām sievietēm, kuras nespēj sasniegt nekāda veida orgasmu.

Pētījumā secināts, ka gūt orgasmu visbiežāk ir grūti tām sievietēm, kuru klitors ir neliels un novietots tālāk no vagīnas.

Tas noskaidrots, izmantojot magnētisko rezonansi un fiksējot 30 vidēji 32 gadus vecu sieviešu dzimumorgānu uzbūvi.

10 no pētījuma dalībniecēm pirms magnētiskās rezonanses norādīja, ka, neraugoties uz atkārtotiem centieniem, orgasmu nav sasniegušas nekad vai arī bauda to reti, savukārt pārējās sievietes novirzes no normas savā dzimumdzīvē nenorādīja.

"G punkts ir izdomājums. Vienīgais veids, kā sieviete var sasniegt orgasmu, ir, rodoties klitora kairinājumam, kas var būt gan virspusējs, gan dziļš. Ja klitora izmērs ir neliels, bet tā novietojums – attāls no vagīnas, sievietei var rasties grūtības gūt orgasmu. Tas savukārt rada neapmierinātību gan intīmajās attiecībās, gan ikdienā, veidojoties psiholoģiskas dabas problēmām.

Izmantojot mūsu atklājumu – klitora izmēra un novietojuma korelāciju ar spēju gūt orgasmu, būs krietni vieglāk izstrādāt iespējamos ārstēšanas veidus sievietēm, kas cieš no šīs delikātās problēmas," teic pētījuma vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!