Foto: PantherMedia/Scanpix
Mājsaimniecības pienākumu sadali attiecībās parasti neuztveram kā īpaši svarīgu notikumu, tomēr tai sievietes un vīrieša ikdienā patiesībā ir krietni būtiskāka loma, vēstī "Women's Health".

Pētījumi liecina, ka sievietes attiecībās un arī laulībā jūtas krietni laimīgākas, ja mājsaimniecības pienākumi ar partneri vai vīru tiek dalīti godīgi uz pusēm.

Tas atklāts, pētniekiem no Ilionoisas aptaujājot 220 laulātus pārus un noskaidrojot, kā viņu ikdienā tiek dalīti mājas darbi, kā, viņuprāt, tam būtu jānotiek ideālā variantā un cik laimīgi viņi jūtas savās attiecībās.

Rezultātā secināts, ka līdzvērtīga mājsaimniecības pienākumu sadale, kas ietver ēst gatavošanu, atkritumu iznešanu, mājas uzkopšanu un veļas mazgāšanu, vīriešu apmierinātību ar viņu laulību neietekmē, savukārt sievietes uztverē spēlē ievērojamu lomu, ievērojami palielinot viņas dzīvesprieku un labsajūtu konkrētajās attiecībās.

Pētījuma vadītāji, skaidrojot šo tendenci, uzsver, ka mājsaimniecības pienākumu sadale tādējādi ir tikpat svarīga attiecību sastāvdaļa kā jebkuru citu tām svarīgu jautājumu pārrunāšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!