Foto: PantherMedia/Scanpix

Kamēr vienas attiecības izgāžas, otras saglabājas tik stipras kā klints un tās nespēj sagraut itin nekas. Vai esi kādreiz aizdomājusies, kāpēc tā? Parasti šīs stiprās attiecības veido cilvēki, kuriem ir sapratuši, kādi komponenti ir nepieciešami lieliskas savienības izveidošanai. Lai uzzinātu, kā arī tu vari izveidot šādas stabilas, noturīgas un veselīgas attiecības, ieskaties Huffingtonpost sagatavotajos ieteikumos.

Viņi spēj palaist vaļā pagātni, neļaujot tai ietekmēt tagadējās attiecības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsdienās šķiršanās ir visai ikdienišķš, tomēr tajā pašā laikā pietiekami sāpīgs process, kas var ietekmēt mūsu domas un darbības. Taču svarīgākais ir saprast, ka tas, ka izšķiries neko par tevi un attiecībām, kas vēl būs priekšā, nepasaka.

Cilvēki, kuri prot veidot veiksmīgas attiecības, ir spējuši savam bijušajam partnerim novēlēt veiksmi un turpināt pašiem savu dzīvi. Kad viņiem sākas jaunas attiecības, viņi apzinās, ka tā nav tā pati persona, kas ar viņiem ir bijusi iepriekšējās attiecībās un jaunajās attiecībās savu pagātni neievelk.

Viņi saprot robežu starp došanu un ņemšanu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kārtīgās attiecībās ir jābūt balansam starp došanu un ņemšanu. Nereti gadās, ka pārī viena persona vairāk gaida no sava partnera, bet pati baidās, ka varētu sniegt par daudz un tikt sāpināta, kamēr otram cilvēkam ir tieši otrādi – viņam iepriekš nav bijis ko dot, un tagad viņš atdod sevi visu. Šāda kārtība nestrādās, tādēļ ir svarīgi iemācīties dot un ņemt līdzvērtīgos daudzumos.

Viņi saprot, ka reizēm vajag laiku sev pašam

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir cilvēki, kuri pazūd, kad nonāk attiecībās – viņi pārstāj pavadīt laiku ar draugiem, ģimeni un darīt tās lietas, kuras viņus aizrauj. Taču – veselīgās attiecībās ir nepieciešams laiku pa laikam otram dot elpu un telpu starp kopā būšanas brīžiem.

Tas ir tikai normāli - darīt kaut ko pašam, lai no jauna uzlādētu savas un otras pusītes baterijas.

Viņi iemācās būt patiesi komunikācijā viens ar otru

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai izveidotos veiksmīgas un ilgstpējīgas attiecības, pret savu partneri ir jābūt patiesam un godīgam. Šo spēju ir jāiemācās. Tas varētu būt grūti cilvēkam, kuri bērnu dienās nekad nav bijuši uzklausīti vai baidās pastāvēt par sevi un teikt, kā patiesi jūtas.

Veiksmes atslēga, kā būt patiesam un godīgam komunikācijā pret otru cilvēku, ir veidot drošu, mīlošu attiecību vidi, kur jūs abi varat sajusties uzklausīti un dzirdēti. Pateikt to, ko nepieciešams, var būt bailīgi, taču ne tuvu tik ļoti, kā klusēt un turēt visu sevī.

Viņi viens otram liek smieties

Foto: PantherMedia/Scanpix

Reizēm labākais, ko vari darīt, ir nolaist savus aizsargmūrus un kopā ar partneri izsmieties. Piemēram, kad strīdies ar savu otro pusīti, labs joks īstajā brīdī var salauzt starp jums esošo ledu un likt kārtīgi izsmieties. Savukārt, kad cilvēki smejās, viss, kas ir šķitis nopietns, pēkšņi pats no sevi atrisinās.

Viņi nelolo nepamatotas cerības pret otru cilvēku

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ikviens no mums ir tikai cilvēks, un to sapratīs jebkurš, kurš ar otru cilvēku ir pavadījis vairāk nekā tikai dažas nedēļas. Tas ir negodīgi likt nepamatotas cerības uz savu partneri, jo katram no mums ir savi trūkumi, nepilnības, nedrošības un vājās vietas.

Viņi neatspoguļo savus trūkumus

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mēs nereti otram cilvēkam mēdzam pārmest paši savas vainas vai nedrošības, jo mūsu ego nespēj viņus pieņemt kā sevi pašu. Bieži vien mums patīk cilvēki, kuriem piemīt īpašības, kuras mēs gribētu atklāt sevī pašā, bet, ja mums neizdodas to izdarīt, mūsu aizraušanās ar tām var pārvērsties kritikā un apvainojumos.

Viņi sagaida tikai labo

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tu gaidīsi, ka tavas attiecības izgāzīsies, tad pastāv liela iespēja, ka tā tiešām notiks. Tad, ja mēs kaut kam ticam pietiekami ilgu laika periodu, mēs neapzināti sākam rīkoties tā, lai to paši sev arī pierādītu. Tā tas notiek ne tikai attiecībās, bet arī dzīvē kā tādā. Tādēļ – kāpēc gan sliktā vietā negaidīt, lai notiek labais?

Pats svarīgākais – viņi mīl

Foto: PantherMedia/Scanpix

Cilvēki, kuri ir veiksmīgi attiecībās, mīl sevi, mīl savus partnerus un cilvēci kā tādu. Viņi zina, ka paši par sevi jau ir pietiekami pilnveidoti un viņu partneri tikai palīdz papildināt jau veselo sevi pašu. Viņi lēnām, bet droši ir iemācījušies nolaist apkārt savai sirdij uzceltos aizsargmūrus un atvērt savu sirdi lieliskai, brīnišķīgai mīlestībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!