Foto: Shutterstock
Kā liecina zinātniski pētījumi, cilvēka dzīve ir labāka tad, ja viņa āriene ir pievilcīga. Tas, kā apliecina eksperti, rada auglīgāku vidi labas veselības iegūšanai un uzturēšanai, profesionālajai izaugsmei, kā arī savstarpējām attiecībām. Tomēr, lai pievilinātu pretējo dzimumu, skaistumam, izrādās, nozīmes nav. Pētnieki, veicot dažādas aptaujas vairāku gadu garumā, atklājuši, ka iepatikšanos vīrietim vai sievietēm ievērojami atvieglos 10 gluži vienkāršu nosacījumu izpildīšana. Tos apkopojis arī portāls "Business Insider".

Iegūsti veselīgu un mirdzošu smaidu

Atklāts, ka veselīgs un mirdzošs smaids acumirklī mūs padara pievilcīgākus pretējā dzimuma acīs. Tas kalpo par signālu, ka skaisto zobu īpašniekam ir laba veselība, nav svešas rūpes par savu izskatu, kā arī ir dzimtas turpināšanai derīga ģenētika.

Ēd augļus un dārzeņus starojošai ādai

Zināms, ka vieglākais veids, kā iegūt starojošu ādu, ir rūpēties par to un piedomāt pie sava uztura. Ēd augļus un dārzeņus, kas ir bagāti ar antioksidantiem un vielām, kas nepieciešamas elastīgas un veselīgas ādas saglabāšanai.

Sievietēm vairāk jāsmaida

Pētnieki atklājuši, ka prieks un laime, kas atspoguļojas sievietes sejā, ir pievilcīgākā daiļā dzimuma pārstāvju sejas izteiksme un nekavējoties liek smaida īpašniece izskatīties skaistākai pretējā dzimuma acīs.

Vīriešiem jāizskatās domīgiem

Ja sievietes pievilcīgākas izskatās smaidot, tad vīrieši – esot domīgi un pat izskatoties nelaimīgi. Turklāt pētījumos atklāta vēl kāda neparasta tendence – jo bīstamāki, skarbāki un noslēgtāki izskatīsies vīrieši, jo pievilcīgāki viņi šķitīs sievietēm.

Sievietēm mazāk jāizrāda gudrība

Lai cik absurdi tas nebūtu, ja vēlies atrast vīrieti īslaicīgam sakaram, ātrākais veids, kā to paveikt, būs, tēlojot dumjāku nekā esi patiesībā. Tas atklāts, pētot faktorus, kas nosaka gadījuma sakara partnera izvēli. Par laimi, atklāta vēl kāda tendence – meklējot partneri ilglaicīgām attiecībām, vīrieši izvēlas inteliģentas un gudras sievietes, apgalvo eksperti.

Vīriešiem jānoskuj bārda

"Oxford Journal" publicētā pētījumā pausts apgalvojums, ka sievietēm pievilcīgāki šķiet vīrieši bez bārdas. Sejas rotas īpašnieki savukārt tiek vērtēti kā agresīvāki, kā arī ieņemoši augstāku sociālo statusu, tomēr ne pievilcīgāki.

Sievietēm jākrāso sarkanas lūpas

Kā izrādās, sievietes lūpas ir vīrieša uzmanību saistošākā ķermeņa daļa, tāpēc, dāmas, izceļat tās ar sarkanu pomādi vai vismaz kārdinošu lūpu spīdumu! Pētījumos atklāts, ka uz sievietes lūpām vīrieši skatās septiņas sekundes, kamēr uz acīm vien 0,85, bet uz matiem – o,95 sekundes.

Vīriešiem jātēlo nepieejamība

Lai gan šo lomu parasti visai pārliecinoši tēlo sievietes, arī vīriešiem no mums derētu mācīties. Pētījumi liecina, ka sievietes vīriešus vērtē pievilcīgākus, ja nav pārliecinātas par viņu simpātijām pret sevi.

Sievietēm jārunā smalkākā balsī

Lai gan valda uzskats, ka tieši zema un piesmakusi balss ir seksīga, vīriešiem simpātiskākās tomēr šķiet smalko un augsto balsu īpašnieces.

Vīriešiem jābūt mierīgiem

Krietni pievilcīgāki sievietēm šķiet tie vīrieši, kuri ir nosvērti un mierīgi. Tas saistīts ar ģenētisko "materiālu", jo daiļā dzimuma pārstāves sev līdzās vēlas partneri, kurš krīzes situācijā nezaudēs galvu un spēs parūpēties par abu atvasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!