Foto: Panther Media

Ārvalstīs plašu popularitāti izpelnījies kāda laulāta pāra blogs, kurā Frenks un Kārena saistošā veidā pauž savas pārdomas un atziņas par laulības dzīvi. Pārim vienam otru iepazīstot brīdī, kad pagātnē atstātas smagas šķiršanās, Frenks un Kārena apjautuši, ka ir viens otra īstās ābola pusītes un ir pienākusi viņu iespēja izmantot dzīves laikā gūto pieredzi savstarpējo attiecību veidošanā un kopšanā.

Šoreiz piedāvājam Kārenas apokopotās atziņas par sievietes "pienākumiem" laulībā un likumiem, ko ievērot, lai kopdzīve izdotos laimīga, harmoniska un mīlestības pilna.

Cieni savu vīrieti

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šis padoms neskan "Cieni savu vīrieti, ja viņš ir to pelnījis", bet gan paredz beznosacījuma respektēšanu, protams, ja vien tā neliek tev pārkāpt savas vērtības un principus. Ikviens vīrietis tiecas pēc cieņas, šo īpašību vērtējot visaugstāk no visām, un cilvēks, no kura viņam tā ir īpaši nepieciešama, ir viņa sieviete.

Protams, ikviena no mums uzskata, ka cieņa ir jāizpelnās, un vēlas, lai mūsu vīrieši pieņemtu tikai pareizus lēmumus, tā darot mūs laimīgas, kas savukārt, liks mums viņiem atdarīt ar to pašu. Taču šajā pārdomātajā "sistēmā", ko esam izveidojušas, mēs piemirstam būtisku faktoru – arī vīrieši ir cilvēki un arī viņi kļūdās un vēlas saņemt atbalstu, vēlas justies pasargāti un mīlēti, neraugoties ne uz ko.

Tāpēc atceries, ka, ja esi kopā ar vīrieti, tad tieši tu pati esi viņu izvēlējusies un pieņēmusi gan ar labajām īpašībām, gan trūkumiem, un partnera vājības tev nedod iemeslu vīrieti noniecināt. Tāpat izrādi mīļotajam cieņu un sirsnību arī tajos brīžos, kad viņš to nav pelnījis jums abiem zināmu iemeslu dēļ. Tas motivēs viņu nākotnē tomēr pierādīt savu vērtību ar darbiem un rezultātā jūsu attiecības uzlabosies.

Sargi savu sirdi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai gan domājam citādi, visbiežāk zāle citviet nemaz nav zaļāka un ne vienmēr mēs kļūsim laimīgākas, ja izdosies zaudēt liekos kilogramus, iegūt algas pielikumu, nopirkt lielāku māju un ātrāku mašīnu vai laimēt loterijā… Sargi savu sirdi no cilvēkiem, kuri tev vēlas iegalvot, ka tavs vīrietis tev nav gana labs un jūsu dzīves stils nav tev piemērots. Vienmēr ir iespēja saņemt ko vairāk, iepazīties ar kādu, kurš ir veiksmīgāks, bagātāks, muskuļotāks vai izskatīgāks, taču tā nav garantija laimīgai, sirsnīgai un harmoniskai dzīvei. Atceries to!

Vispirms tavs vīrietis un tikai tad – bērni

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai gan jaunās mātes nereti domā citādi, sieviete nedrīkst aizmirst rūpēties par sevi un mīļoto, pilnībā ieslīgstot vien savu bērnu dzīves veidošanā. Arī lidmašīnās, mums klausoties drošības instrukciju ārkārtas situāciju gadījumā, skābekļa maskas vienmēr tiekam aicināti uzlikt sev un tikai tad – saviem bērniem. Protams, tā pamatā nav egoisms un lielāka mīlestība pret sevi, bet gan apziņa, ka, lai palīdzētu mūsu bērniem, mums vispirms ir jāparūpējas pašiem par sevi.

Ņem vērā šo alegoriju un atceries, ka reiz tavas atvases dosies savā – nu jau pieauguša cilvēka – dzīvē, tāpēc bērni nekad nedrīkst būt tavas dzīves centrs. Neaizmirsti kopt attiecības ar mīļoto, tā veidojot piemēru, no kā bērniem iedvesmoties savas kādreizējas ģimenes veidošanā, kā arī nodrošinies pret tik nepatīkamo tukšuma sajūtu, kas pielavīsies brīdī, kad ar vīrieti paliksi divatā, apjaušot, ka esat kļuvuši par svešiniekiem, kuri tikai dzīvo vienā mājoklī.

Piedod

Foto: Shutterstock

Neviens no mums nav ideāls, un kļūdas pieļauj katrs. Ja piedošanas spēja kļūs par pastāvīgu tavas dzīves lielumu, tā kļūs krietni vieglāka un harmoniskāka. Iemācies piedot un neglabāt sevī aizvainojumu gan nozīmīgos dzīves pavērsienos, gan sadzīviskās situācijās, vīrietim, piemēram, regulāri aizmirstot izlikt žāvēties slapjos dvieļus. Šādi tu neļausi sevī augt rūgtumam, kas ir viens no galvenajiem mīlestības iznīcinātājiem.

Runā un sarunājies

Foto: Shutterstock

Sievietes pārlieku bieži izvēlas noklusēt savas sajūtas, demonstrējot aizvainojumu un izvēloties klusēšanas taktiku, cerībā, ka vīrietis pats sapratīs savu kļūdu. Tā rezultātā viegli novēršamas nesaskaņas var iegūt milzu konflikta apmērus.

Nepieļauj, iemācoties runāt par savām emocijām un atklāt sajūtas, lai kādas arī tās būtu. Atceries – lai cik ļoti, mēs to vēlētos, vīrieši nespēj lasīt domas!

Atklāj viņa mīlestības valodu

Foto: Shutterstock

Visticamāk, esi dzirdējusi par piecām mīlestības valodām, kurās mēs runājam. Nereti to atšķirību dēļ pāru starpā rodas konflikti, jo veidi, kā mēs uztveram, izjūtam un demonstrējam mīlestību, ir dažādi. Iespējams, tavs vīrietis jūtas mīlēts, ja to viņam atgādini, regulāri atzīstoties mīlestībā un sakot komplimentus. Iespējams, viņa mīlestības valoda ir pieskārieni. Noskaidro to un iemācies sarunāties ar mīļoto šādā veidā – tas ievērojami uzlabos jūsu attiecības un ļaus vienam otru izprast krietni labāk.

Nekad nerunā par viņu sliktu

Foto: Shutterstock

Ja jūsu attiecības piedzīvo grūtus laikus, apsver iespēju izrunāties ar profesionāli, padomu lūdzot attiecību konsultantam, nevis draugiem vai ģimenes locekļiem. Visbiežāk mums tuvi cilvēki izvēlas pievienoties vienai vai otrai konflikta ierosinātāja pusei, neļaujot objektīvi novērtēt situāciju un attiecīgi sniedzot maldīgus ieteikumus. Sargi gan savu, gan sava vīrieša tēlu, nerunājot par partneri sliktu jums tuvu cilvēku klātbūtnē – tā novērsīsi gan neērtības brīžus vēlāk, attiecībām nokārtojoties, gan saglabāsi lojalitāti vīrietim un sev pašai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!