::recepte::
Zivi izķidā, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un sadala filejās.
Karpas gabaliņus liek zemā, platā kastrolī, pārlej ar etiķi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, lauru lapas, sāli un piparus un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.
Tikmēr gatavo mērci.
Burkānu un selerijas sakni sagriež salmiņos, pievieno citrona miziņu un krustnagliņas, pārlej ar ūdeni. Pievieno nedaudz sāli. Visu vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.
Virumu nokāš caur sietu. Buljonu lej pannā, kurā jau atrodas mandeļu skaidiņas, rozīnes, smalcinātās piparkūkas un alus. Visu uzvāra un pārlej karpu.
Zivi sautē uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavošanas beigām virumam pievieno sarkanvīnu.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Zivi izķidā, noskalo aukstā, tekošā ūdenī un sadala filejās.
Karpas gabaliņus liek zemā, platā kastrolī, pārlej ar etiķi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu, lauru lapas, sāli un piparus un ļauj iemarinēties aptuveni pusstundu.
Tikmēr gatavo mērci.
Burkānu un selerijas sakni sagriež salmiņos, pievieno citrona miziņu un krustnagliņas, pārlej ar ūdeni. Pievieno nedaudz sāli. Visu vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.
Virumu nokāš caur sietu. Buljonu lej pannā, kurā jau atrodas mandeļu skaidiņas, rozīnes, smalcinātās piparkūkas un alus. Visu uzvāra un pārlej karpu.
Zivi sautē uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavošanas beigām virumam pievieno sarkanvīnu.