Foto: Shutterstock
Ja pusaudžu gados nācies izdzīvot periodu, ka daudz feināk ir tad, kad ir prāvāks draugu pulciņš, tad, ejot gadiem, vēlamies pieturēties tikai pie labākajiem, netērējot laiku un enerģiju tiem, kurus par draugiem saukt nevar. Tomēr skaidri ir zināms, ka ne vienmēr tik viegli ir atšķirt patiesu draugu no cilvēka, kam īstenībā nerūp, kā tu jūties.

Dažas pazīmes, kas ļaus atšķetināt liekulīgus draugus, piedāvā "Reader's Digest" komanda, kas savus apgalvojumus papildina ar profesionāļu viedokļiem. Bet "Viņa" saviem lasītājiem sniedz iespēju iejusties dažu sieviešu ādā, kuras piedzīvojušas līdzīgas situācijas.

*Visi stāstu varoņu vārdi ir mainīti.

"Bet" pēc katra komplimenta

Foto: Shutterstock
Viņa izsaka komplimentus par tavu tikko iegādāto kleitu, jauno auto, svaigi krāsoto viesistabu vai kaķēnu, kuram tikko esi devusi mājās. Tomēr aiz šīm uzslavām sekos vārds "bet", kas var patiesi sabojāt tikko ieviesto patīkamo auru.
Pēc draudzenes tikko sacītajiem labajiem vārdiem, atklājas skarbā patiesība: kleitas piegriezums īsti vairs nav modē, jaunais auto nav nemaz tik jauns un nule krāsotā viesistabā netīkamā tonī.

"Pārāk liela kritika ir lēnā inde ikvienām tuvām attiecībām," skaidro psihologs Džareds Defaifs. "Tomēr indīga var būt arī cenšanās par katru cenu iegūt apkārtējo atzinību."
Ja tava draudzene vai draugs nemitīgi bārsta šos noliedzoši neparastos komplimentus, tu vari censties kaut kādā viedā risināt problēmu kopumā, tomēr ne vienmēr to būs iespējams vērst par labu.

Defaifs iesaka izvēlēties cilvēkus, kas spēj novērtēt tavu veiksmi, nevis skaudīgā veidā to pārvērst par apstākli, kas sagandē tavu garastāvokli.

Reta komunikācija

Foto: Shutterstock

Kolēģe kā draudzene - esi prātīga robežu novilkšanā

Foto: Shutterstock

Flirtēšana ar bijušo

Foto: Shutterstock

Slepena priecāšanās par neveiksmēm

Foto: Shutterstock

Neveselīga sacenšanās

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!