Foto: Benita Žogota
Garie ziemas vakari var būt patīkami un omulīgi līgavām, kas plāno savas kāzas šī gada vasaras sezonā. Tas ir perfekts laiks, lai pārskatītu pēdējās kāzu tendences un iedvesmotos pirms aktīvā kāzu organizēšanas procesa. Lai gatavošanās process būtu nedaudz vieglāks, "BalticWedding expo" rīkotāji "Viņa" lasītājām stāsta par piecām zīmīgākajām 2018. gada kāzu tendencēm.

Uzmanības centrā – individuālais mīlestības stāsts

2018. gadā kāzu koncepcijas paliek vēl vairāk personificētas un šī tendence ļoti priecē. Jaunie pāri sāk saprast, ka kāzas, galvenokārt, ir viņu mīlestības svētki un viņu personīgais mīlas stāsts ir galvenais šo īpašo svētku sižets. Tas nozīmē, ka jaunie pāri var vairāk izpausties, neatskatoties uz draugu kāzām un radinieku tradicionālām gaidām. Tagad visu var vērtēt pēc kritērija "tas ir par mums" vai "tas nav par mums", un, pateicoties tam, baudīt tikai savu unikālo kāzu stāstu. Piemēram, līgavas var aizmirst par šabloniem, izjust iekšējo brīvību un izbaudīt citādāku līgavas rītu.

Minimālisms ar vintāžas akcentiem

Ar katru gadu modē arvien vairāk parādās minimālisma, vienkāršuma un ērtuma pēdas. Mēs gribam justies brīvi un atslābināti, bet nezaudēt mūsdienīgu šiku. Tādā pašā ritmā attīstās arī kāzu tendences – minimālais, bet gaumīgs noformējums "Pinterest" un "Instagram" stilā, lakoniskās ziedu kompozīcijas, monohromas kombinācijas, kāzu kleitu minimālistiskie silueti. Un viss tas kopā ar vintāžas akcentiem un antikvāra detaļām, kuri papildina svinības ar īpašu šarmu.

Spilgtas detaļas kāzu kleitās

Šāda tendence ļauj skaistām līgavām akcentēt savu individualitāti un izskatīties patiešām stilīgi. Melnas jostas, krāsainas bantes, elegantas brošas – visas šīs detaļas kāzu kleitā raksturos līgavu kā mūsdienīgu, harizmātisku un progresīvi domājošu lēdiju. Sevišķi skaisti izskatās "ziedošas" kleitas, t.i. kāzu kleitas ar "floral" detaļām. Kleita ar ziediem un zaļumiem akcentē līgavas jaunību, svaigumu un dabīgo skaistumu.

Kāzas kā ultravioletais sapnis

Katru gadu modes pasaulē krāsu uzņēmums un autoritāte ''Pantone'' ar dizaineriem izvēlas gada galveno modes krāsu. Šī izvēle balstās uz sabiedrībā notiekošo procesu novērojumiem un citiem pētījumiem. Par 2018. gada krāsu tika nosaukts juteklisks, dramatiski provokatīvs violetais tonis jeb ultravioletais. Šī noslēpumainā krāsa vērš mūsu skatienu uz oriģinalitāti, atjautību un sapņainību. Ilūziju un sapņu pasaule var kļūt par jūsu kāzu koncepciju jaunajā sezonā.

Foto: Liene Leonovica Photography

"Woodsy look" jeb kāzu noskaņojums meža stilā

Pēdējos gados populārais rustikas stils pilnā mērā pārvēršas par "woodsy look" un šogad var atļauties sev bagātīgi izmantot meža dabīgos dekorus – kokus, zarus, sūnas, meža ziedus, naturāli zaļos toņus utt. Tādā veidā rodas noslēpumainais mežs, tik mistisks un intriģējošs. Gan pasaules modes, gan kāzu tendences ar katru gadu vēl vairāk tiecas pēc mūsu saknēm, pēc mūsu pirmatnīgā "es". Svarīgākais, ko grib pateikt mūsdienīga pasaule, – esi tu pats – tas ir galvenais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!