Nav nekādas nozīmes tam, kāpēc tu, kam jau pāri 30, neesi precējusies. Tomēr ir nozīme tam, ka tev ir sakārtotas noteiktas prioritātes, lai tu varētu pasargāt no ciešanām sevi un tos, ar kuriem tu dodies uz randiņiem.
Ir pārāk daudz iemeslu, lai tos norādītu sarakstā, kāpēc tu šajā dzīves posmā joprojām esi pieejama laulībām, bet tev būtu jātiek skaidrībā par saviem mērķiem – gan ilgtermiņa, gan īstermiņa. Tu nevēlies ļaut sevi aizvest vai ievilināt tur, kur tu negribi būt.

Vispirms tev jāapsver tavi īstermiņa un ilgtermiņa mērķi attiecību ziņā. Ja esi pārliecināta vecmeita, tu pilnīgi noteikti nevajadzētu satikties ar cilvēku, kurš nolēmis veidot ģimeni. Ļoti bieži ir nozīme arī vecumam. Tāds, kam pāri divdesmit, iespējams, meklē, kā labi pavadīt laiku vai arī iespēju apprecēties. Lai gan zēns-trofeja var būt veids, kā jautri pavadīt laiku, ja tu meklē nopietnas attiecības, tev būtu jāskatās kaut kur citur.

Ir jāņem vērā daudzi apsvērumi, ja tu tiecies ar cilvēku, kurš ir par tevi salīdzinoši vecāks vai jaunāks. Ja tu iemīlies kādā, kurš ir daudz jaunāks par tevi, iespējams, tev būs jācieš, jo viņiem trūkst brieduma, kas rodas tikai ar dzīves pieredzi. Tie, kam pāri divdesmit, bieži joprojām mēģina izlemt, kur viņi iederas, kā arī vēl veido savus mērķus. Otra problēma ir bērni - viņi tos var vēlēties, bet var arī nevēlēties. Ja jūsu attiecības kļūst patiešām nopietnas, kā jebkurā vecuma grupā, jums ir jārunā par saviem viedokļiem attiecībā uz bērniem.

No otras puses, ja tu tiecies ar kādu, kas ir daudz vecāks par tevi, tev arī ir jāņem vērā dažas problēmas. Vecāki cilvēki parasti jau ir izlēmuši, ko viņi vēlas sasniegt savā dzīvē un parasti ne pārāk vēlas mainīt savu nosprausto kursu. Ja tu patiešām vēlies izveidot ģimeni, neskrien pēc vīrieša, kas nav ieinteresēts ilgtermiņa attiecībās. Ir jāņem vērā arī noteikta paaudžu plaisa. Tavam vecāka gadagājuma mīļotajam, iespējams, nepatiks doties uz tevis dievinātās rokgrupas koncertu. Tomēr ar taktiskumu un sapratni var pārvarēt daudzus šķēršļus, kas rodas, ja tiecies ar vecāku vai jaunāku vīrieti.

Vēl viena lieta, kas jāņem vērā, ir tava finansiālā situācija. Vai tu esi veltījusi pēdējos desmit gadus, lai kāptu savā karjerā uz augšu un gūtu ar to saistītos labumus? Pat cilvēkiem, kuri nav precējušies, ir gadījies, kad mīļākais izkrāpj viņu naudu un pazūd. Aizsargā sevi un, ja nepieciešams, lūdz jurista padomu, pirms pieņem vai izdari bildinājumu.

Visbeidzot, ja tev ir bērni, tev būs jāapsver tas, kāda veida cilvēki ienāk tavā dzīvē. Vai tu vēlies, lai tavus bērnus satiktu visi vīrieši, ar kuriem tu tiecies, vai varbūt tu gaidīsi kādu, kurš būs pietiekami nopietns? Tev ir arī jāmēģina aizstāvēt tās vērtības, kurām tu vēlies, lai tavi bērni sekotu savās dzīvēs. Tu esi viņiem piemērs un tas, kā tu uzvedies, atstāj iespaidu uz taviem bērniem.

Īsāk sakot, esi prātīga savā rīcībā. Neļauj nevienam sevi nelietīgi izmantot. Bet pats galvenais - priecājies un lai tev veicas romantiskajās gaitās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!