Foto: PantherMedia/Scanpix
Dubultzods ir viena no estētikas problēmām, no kā tik bieži baidāmies, jo tas var parādīties negaidīti un spēji izmainīt sejas izskatu. Tas varbūt par iemeslu, kāpēc nevienā fotogrāfijā neizskatāmies pietiekami labi, un ikdienu iepretim spogulim īpaši jāpiedomā, kā to nomaskēt.

Liekā "apkaklīte" rodas pārsvarā trīs iemeslu dēļ - ģenētikas, nepareizu ēšanas paradumu un vingrinājumu trūkumā. Nekrīti panikā un nesteidz gulties zem skalpeļa vai meklēt liposakcijas speciālistu, jo, par laimi, tāpat kā cīņa ar tumšajiem lokiem zem acīm, būtiskus uzlabojumus vari gūt arī ar vienkāršiem līdzekļiem, esot mājās.

Vingrini pazodi!

Āda uz kakla ir ļoti plāna, tādēļ, to nekopojot tai ir tendence atslābināties, veidojot vietu dubultzodam. Lai stiprinātu kakla muskuļus un atjaunotu ādas tvirtumu, ikdienu nepieciešams vien 10-15 minūšu treniņš. Speciālisti izceļ vairākus vingrinājumus, kas var palīdzēt. Pirmais no tiem var šķist arī uzjautrinošs - ar mēli mēģini aizsniegt savu degungalu, atkārto vingrinājumu līdz degungals sasniegts vai pacīnies vismaz pāris minūtes. Kad tas paveikts, ķeries pie nākamā vingrinājuma. Apsēdies, atgāz galvu un stiep lūpas uz augšu, it kā cenšoties noskūpstīt griestus. Šis vingrinājums jāveic nesteidzīgi – jo lēnāk, jo efekts būs lielāks. Atkārto to apmēram 15-20 reizes. Starp citu, daudzkārt tiek rakstīts arī par košļājamās gumijas košļāšanu kā vienu no veidiem, kas palīdz atbrīvoties no uzkrātajiem sejas tauciņiem un atgūt ādas elastību, jo tiek kustināti vairāki sejas muskuļus.

Ar dvielīti pie zoda

Efektīva metode ādas tvirtuma atjaunošanai ir ar komprešu palīdzību. Pagatavo uzlējumu no dabiskajām zālītēm (kumelītēm, liepziediem, pelašķiem u.c.), uz pusotru glāzi ūdens liekot vienu lielu ēdamkaroti zālīšu. Atstāj to uz 20 minūtēm, ļaujot tam ievilkties un atdzist. Pēcāk lej to divās bļodiņās, vienā uzlējumu atstājot aukstu, otru – atkārtoti uzkarsējot. Tad ņem 2 dvielīšus (vienu karstajam un otru aukstajam uzlējumam), samērcē un 3-5 minūtes pamīšus tos turi zem zoda. Procedūru atkārto aptuveni 5 reizes, pēc tam neaizmirstot ieziest ādu ar barojošu krēmu. Līdzīgu efektu vari panākt arī pēc dušas, kamēr āda vēl ir mitra, zodu paplikšķinot ar plaukstas virsējo daļu.

Arī uzturam ir nozīme

Pāri visam, protams, jāpiekopj veselīgs dzīvesveids. Seja ir viena no pirmajām vietām, kur manāms svara pieaugums, tādēļ, lai atbrīvoties no liekās "apkaklītes" un aizturēt tās veidošanos, domā ko ēd un kontrolē savu svaru. Ielāgo, ka dubultzoda veidošanos īpaši ietekmē straujš svara pieaugums vai zaudējumus, tādēļ vienmēr seko līdzi uzņemtajām kalorijām, uzturot sevi formā.

Ja tomēr rezultātus neizdodas tik ātri sasniegt, ir vairāki triki kā tu to vari noslēpt. Ilūziju par garāku kaklu rada matu garums līdz zodu līnijai un smalkas, pagaras kaklarotas. Nav ieteicamas ciešas vai uzkrītošas krelles, kuloni, jo tie tikai akcentēs lieko "apkaklīti". Dažkārt arī slēpšanās aiz augstās džempera krādziņas nav labākais risinājums, jo dziļāks kakla izgriezums padarīs tavu kaklu vizuāli slaidāku un garāku.

Visbeidzot, staigā taisnu muguru un augsti paceltu galvu! Esi pārliecināta par sevi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!