Foto: stock.xchng
Vasarā, kad ir vairāk laika piedzīvojumiem, izbraukumiem tie dabas un ballītēm, šos skaistos mirkļus bieži gribas saglabāt ilgāk, iemūžinot fotogrāfijās. Ja esi viena no tām, kuru bieži neapmierina tas, kā izskaties bildēs, šie ieteikumi tev tiešām var palīdzēt!

Ja raugoties savās bildēs, bieži mēdz saraukt uzacis un nodomāt: "Ārprāts, pēc kā gan es te izskatos", šie 8 mazie knifiņi tev var palīdzēt to labot.

1. Skaties pa labi

Kā atklāts kādā Veika Foresta universitātes (Amerikā) veiktā pētījumā, cilvēka kreisā sejas puse ir pievilcīgāka nekā labā, iespējams, tādēļ, ka tā atklāj vairāk emociju.

Tādēļ, lai bildē izskatītos pēc iespējas glīti, fotografēšanās laikā galvu ieteicams pagriezt nedaudz pa labi, lai parādītu sevi no "labākās" puses. Tāpat ar šādu pozīciju iespējams panākt, ka sievietēm ar apaļīgu seju, tā izskatīsies šaurāka.

2. Rūpīgi izvēlies meikapu

Lai fotogrāfijā izskatītos perfekti, izvairies lietot gaismu atstarojošu tonālo krēmu. Lai arī dienas gaismā tas izskatās lieliski, kameras zibspuldzes ietekmē, bildē sejas āda var izskatīties bāla.

Kad sejai uzklāts piemērots pamattonis, kā punktiņu uz "i" tam vēl var uzklāt pūderi, kas novērsīs sejas ādas spīdumu.

3. Akcentē savas labākās īpašības

Pirms fotografēšanās pārliecinies, vai savā izskatā esi izcēlusi to, ar ko patiesi lepojies! Piemēram, ja tev patīk savas acis un vēlies izcelt tieši tās, izmēģini jaunu acu zīmuli vai lieto apjomu palielinošu skropstu tušu. Savukārt, ja gribi akcentēt lūpas, paeksperimentē ar spilgtu krāsu lūpu krāsām.

Vēl ieteicams pārliecinies par to, vai izvēlētā apģērba fasons un krāsas izceļ tās ķermeņa daļas, ar kurām lepojies.

4. Skaties garām fotoobjektīvam

Neviena taču nevēlas, lai viņai fotogrāfijā būtu sarkanas vai puspievērtas acis! Tādēļ fotografēšanās laikā ieteicams skatīties nedaudz virs vai zem fotoobjektīva.

5. Izvairies no dubultzoda

Nav nekā sliktāka kā savā bildē ieraudzīt dubultzodu. Lai izvairītos no šāda netīkama kadra, pārliecinies, ka kamera novietota tavā acu līmenī vai nedaudz virs tā!

Vēl vari pamēģināt piepacelt galvu un pavisam nedaudz izvirzīt zodu. Tomēr to vispirms vajadzētu patrenēties mājās pie spoguļa!

6. Izvairies no tiešas gaismas

Ne vienmēr fotografējoties būs iespējams ietekmēt to, cik intensīva ir gaisma, īpaši, ja fotografēšanās notiek brīvā dabā. Tādēļ ir vērts paturēt prātā, ka gaisma, kas krīt tieši no augšas, uz sejas var radīt ēnas, kas savukārt atspoguļosies zonā zem acīm.

Tādēļ labāk izvēlēties vietu, kurā ir maigs apgaismojums nevis spožs, vai arī, ja fotografējies brīvā dabā, to labāk darīt ēnā.

7. Pozē kā profesionāle

Tad, ja fotografējies pilnā augumā, izmēģini slavenību klasisko pozu! Pret fotokameru augumu pagriez tikai par trim ceturtdaļām, tā ieņemot pozu, kurā ar vienu plecu esi tuvāk kamerai, bet viena kāja novietota priekšā otrai. Šādi augums izskatīsies slaidāks nekā tad, ja stāvēsi tieši pret fotoobjektīvu.

Vēl, protams, jāatceras par taisnu muguru un "savāktu" vēderu!  

8. Apgūsti perfektu smaidu

Pieminot smaidu, vairums uzreiz iedomājas smaidīšanu ar lūpām. Tomēr supermodeles Tairas Benksas vārdiem, jādomā par "smaidošām acīm"!

Lai fotogrāfijā izskatītos maksimāli labi, lūpas nav jācenšas savilkt pēc iespējas platākā smaidā, kas izskatīsies pārspīlēti, bet gan jāiedomājas par kaut ko, kas tevi dara laimīgu, un tad smaids būs dabiskāks.

Starp citu, starojošs smaids īpaši labi izskatās tiem cilvēkiem, kuriem ir skaisti zobi. Savukārt vieglāks un brīvāks smaids mazām acīm liks izskatīties lielākām un lūpām - pilnīgākām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!