Foto: PantherMedia/Scanpix
Neraugoties uz vien pāris klāt nākušajiem kilogramiem, liekais svars nereti visātrāk parādās tieši uz sejas, tādējādi paradot tavu koptēlu smagnējāku nekā tas ir patiesībā. Šai sakarā izdevums "Woman's Day" piedāvā desmit padomu, kā ar aksesuāru, grima un matu sakārtojuma palīdzību likt savai sejai izskatīties slaidākai.

Valkā garus auskarus!

Visvienkāršākais un ātrākais veids, kā radīt iespaidu par slaidāku seju nekā tā ir patiesībā, ir valkājot garus auskarus. Tie piesaistīs skatienus, liekot tiem novērsties no taviem apaļajiem vaigiem vai dubultzoda, īpaši tad, ja auskari būs neordināra dizaina vai spilgtā krāsā. Tos izvēloties, izvairies vien no apaļas vai kvadrātveida formas rotām!

Spēlējies ar ēnām!

Mati, kas pie saknēm ir tumšāki, savukārt galos - gaišāki vizuāli izlīdzina sejas apaļo formu, kā arī neliks tev cīnīties ar apnicīgo sakņu tonēšanu.

Tāpat ņem vērā, ka tumša krāsa seju vizuāli padara slaidāku, tāpēc, krāsojot matus, ietonē tos nedaudz tumšākus nekā ierasts, jo spēlēšanās ar ēnām vislabāk darbojas, izmantojot tumši brūnos toņus.

Sejas slaidināšanai lieliski noder arī atsevišķu šķipsnu ietonēšana tumšākā krāsā ap tavu seju, jo gaišie toņi to atver, savukārt  tumšie rada noslēgtības efektu.

Klāj noteiktu līniju grimu!

Matēts pūderis, kas ir par toni tumšāks nekā tava dabiskā ādas krāsa, ir teicams sabiedrotais, un to atzinīgi novērtējuši arī vadošie grima speciālisti, izmantojot īpašu pūdera uzklāšanas tehniku.

Viegli ieēno ar to žokļa kaula līniju, abas deguna puses, kā arī deniņus, panākot tikko manāmu krāsu pāreju efektu! To darot, vien uzmanies ar pūdera dozēšanu, lai izvairītos no nedabiska izskata!

Valkā vidēji augstu zirgasti!

Matu saņemšana uz aizmuguri, sasienot tos zirgastē, seju padarīs slaidāku tad, ja zināsi, cik augstai tai jābūt. Tā vietā, lai asti uzsietu augstu pakausī, izveido to galvas vidū, aptuveni vienādā augstumā ar taviem vaigu kauliem!

Izvēlies pakāpenisku matu griezumu!

Mīkstas un vijīgas dažāda garuma cirtas, kas krīt vairākos slāņos gar tavu seju, izlīdzina sejas ovālu. Izvēloties šādu griezumu, ņem vērā, ka īsākās šķipsnas nedrīkst beigties augstāk par tavu žokļa līniju, citādi tiks panākts pretējs efekts!

Radi kaķacs efektu!

Izmantojot kaķacs grimu, skropstu līnija vizuāli tiek pagarināta, radot garāku un lielāku acu efektu, kas it kā tiecas uz sejas ārmalām un augšpusi, kas attiecīgi sašaurina arī seju.

Veidojot šo grimu, acs un plakstiņa iekšējo stūrīti iekrāso gaišākā krāsā, pamazām to sapludinot ar tumšāka toņa ēnām, un zem uzacs uzklājot izgaismojošo bāzi! Lielākam efektam acs kontūras vari pastiprināt ar laineri, kura novilktā līnija beidzas līdz ar tavu skropstu līniju.

Izmanto vaigu sārtumu!

Lai pagarinātu seju, klājot grimu, jāizmanto trīs toņi, kas savstarpēji tiek kombinēti. Uz vaigu kauliem uzklāj izgaismojošo bāzi, savukārt zem tiem klāj bronzeri vai tumšāka toņa pūderi, radot iekritušu vaigu efektu. Visbeidzot, grimu papildini ar vaigu sārtumu, kas uzklāts uz vaigu "ābolīšiem" jeb izciļņiem, kas rodas, tev smaidot.

Ietonē uzacis!

Izmantojot uzacu zīmuli, kas ir par toni tumšāks nekā tava matu krāsa, iekrāso uzacis, kā arī koriģē to formu, piešķirot tām platākus un izteiksmīgākus lokus! Vidēji platas un konkrētas formas uzacis piesaistīts uzmanību tavām acīm, novēršot skatienus no apaļīgajiem vaigiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!