Foto: stock.xchng

Jautājums: Man pēdējā laikā bieži tirpst lūpas un tāda sajūta, ka pa galvu skraida tādas kā skudriņas. Krūšu rajonā ir tāda kā uztraukuma sajūta (tāda kā pirms kaut kā svarīga, piemēram, eksāmeniem). Vakar ievēroju, ka lūpas tajos brīžos mēdz palikt arī viegli zilganas. Man ir 37 gadi, un ir diagnosticēta hipertensija. Visu laiku vidējais asinsspiediena rādītājs bija 150-160/85-95 (mēdz būt arī 190/90, bet tagad apakšējais rādītājs pārsniedz 100. Neatrodos Latvijā, tādēļ jautāju, vai man ir steidzami jāmeklē ārsts vai tas nav nekas nopietns?

Atbild Dr.G.Bērziņa, neirologs, fizikālās medicīnas ārsts, rehabilitologs, "Sanare KRC Jaunķemeri", SIA

Atbilde: Labdien! Varētu Jūsu siptomi būt funkcionāli traucējumi, tad jāsabalnsē slodzes, jāveic fiziskās aktivitātes, pilnvertīga diēta, izvairīšanās no stresa, zāļu tējas, tas varētu uzlabot veselības stāvokli.

Tomēr, ja Jums jau diagnosticēta hipertenzija, tad tomēr jāgriežas pie ārsta, jo tas ir nopietns sindroms - slimība.

Ja asinsspiediens svārstās, to varētu pavadīt Jums esošie simptomi; taču tie varētu būt arī vēstneši kādām citām izmaiņām (angiospazms, somatoformi traucējumi, vairogdziedzera funkcijas traucējumi u.c.).

Minētie sindromi nav bīstami dzīvībai, bet acīmredzot, traucē Jūsu dzīves kvalitāti.

Lūdzu steidzami apmeklējiet ģimenes ārsti, lai sastāda izmeklējumu plānu!

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!