Foto: Publicitātes foto
Katra sieviete zina, ka kosmētikas piederumus, piemēram, grima otiņas, vēlams mazgāt vismaz reizi nedēļā, savukārt skaistumkopšanas produktu iepakojumi jātur aizvērti, lai tajos neiekļūtu un nevairotos mikrobi. Tomēr ar šiem paņēmieniem ne vienmēr ir līdzēts. Turpinājumā portāla "Woman's Health" apkopotie baktēriju vairošanās veidi tavā kosmētikas somiņā.

Burciņas pret pudelītēm

Ja ķermeņa losjonu lieto no burciņas, nevis pudelītes, ik reizi, kad tajā iemērc pirkstus, losjonā nokļūst mikrobi. Tāpat notiek ar matu un sejas maskām, kā arī citiem kosmētikas produktiem.

Rezultātā uz ādas var veidoties izsitumi, akne, ka arī apsārtums. Lai no tā izvairītos, losjonu vai citu skaistumkopšanas līdzekli no burciņas paņem, izmantojot vates plāksnīti, savukārt nākamreiz iegādājies to, pildītu pudelītē.

Skropstu tušas birstītes ķeksēšana

Ik reizi, kad atkārtoti stumdi skropstu tušas birstīti pa tās pudelīti, lai izķeksētu vairāk tušas, krāsojot skropstas, tajā nokļūst ne tikai gaiss, kas produktu sausina, bet arī baktērijas no tavām acīm. Maini tušu ik pa trīs mēnešiem un ķeksēšanas un bakstīšanas vietā grozi birstīti apļveida kustībām.

Šķaudīšana kosmētikas tuvumā

Tev nošķaudoties, baciļi nekavējoties nokļūst ikvienā kosmētikas produktā, kas ir atvērts. Lai no tā izvairītos, atkāpies no grima piederumiem, ja jūti tuvojamies šķavas.

Lūpu krāsas atjaunošana pēc maltītes

Ja lūpas nokrāso nekavējoties pēc ēšanas, tad ēdiena daļiņas, kas vēl uz tām atrodas, nokļūst arī tavā lūpu pomādē vai spīdumā. Ja iespējams, krāso lūpas tikai pēc zobu tīrīšanas vai vismaz mutes izskalošanas, kā arī pārliecinies, ka tava mute pēc ēšanas ir pilnībā tīra.

Dalīšanās ar kosmētiku

Nav noslēpums, ka grima piederumu lietošana vairāku cilvēku starpā ir īpaši nehigiēniska – tādējādi vari iegūt gan draudzenes akni vai aukstumpumpu, gan ādas iekaisumu un citas likstas.

Kosmētikas somiņas nemazgāšana

Ja regulāri tīri savus grima piederumus, bet kosmētikas somiņu – nē, iepriekš minētajam procesam nav jēgas. Izmazgā savu maciņu vismaz reizi mēnesī veļasmašīnā, un uz tavas ādas nonāks mazāk mikrobu.

Vienas otiņas izmantošana dažādiem produktiem

Ja grēko ar pūdera un vaigu sārtuma vai bronzera uzklāšānu ar vienu un to pašu otu, ņem vērā, ka tādējādi taukvielas no tavas ādas tiek ievadītas arī vaigu sārtumā, pēc tam atkal nogulsnējoties ādas. Izvairies no tā, lietojot dažādas otas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!