Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka uzacis ir viena no svarīgākajām sejas daļām un spēj ievērojami mainīt tās kopējo tēlu. Šobrīd savu uzvaras gājienu turpina biezas un visai mežonīgas uzacis, tomēr bieži vien to veidošanā tiek pieļautas kļūdas, kas efekta vietā rada pamatīgu defektu. Šai sakarā "Women's Health" piedāvā piecus misēkļus uzacu veidošanā, kā arī padomus, kā tos novērst.

Uzacis bez izliekuma

Ja tavas uzacis ir dabiski taisnas un vienmērīgi biezas, nepārdzīvo – tās ir samērā vienkārši uzkrāsot, necīnoties ar formas piešķiršanu. Ja nu pārdzīvo par izliekuma trūkumu, saķemmē matiņus augšup, nedaudz koriģē uzacu vidusdaļu, bet pēc tam ieēno uzacu kaula vidu ar perlamutra ēnām vai izgaismotāju, tā panākot vizuālu izliekuma efektu.

Pārāk izplūkātas uzacis

Ja esi pārcentusies ar matiņu raustīšanu, tiekot pie diedziņuzacīm, ņem talkā uzacu zīmuli, kas ir pāris toņus gaišāks par tavu dabisko uzacu krāsu, un, velkot īsas, tievas līnijas, imitē matiņus vietās, kur to trūkst. Pēc tam ieēno uzacis ar ēnām, ievērojot izveidoto formu.

Sārtums pēc uzacu vaksēšanas

Ja tava āda ir jutīga, koriģējot uzacis, izvēlies savam ādas tipam piemērotu līdzekli, savukārt pēc vaksēšanas lieto mitrinošus un atvēsinošus krēmus, kas mazinās apsārtumu.

Pliki laukumi

Plikos laukumus, kur vajadzētu būt matiņiem, bet tie diemžēl neaug, ieēno ar uzacu krāsošanai paredzētu birstīti, pēc tam uzacis izķemmējot un izlīdzinot krāsojumu.

Nevienādi matiņi

Ja matiņi aug, kā pagadās, saķemmē tos augšup un ar uzacu šķērītēm aplīdzini, veidojot vienādu garumu, pēc tam saķemmē tos uz leju, atkārtojot aplīdzināšanu. Vien uzmanies, lai nenogrieztu matiņus pārāk īsus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!