Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan katra sieviete zina, ko matu taisnošana nodara to veselībai, vien retā daiļā dzimuma pārstāve matu taisnotāju neizmanto vispār. Šai sakarā piedāvājam sešas "Women's Health" apkopotās izplatītākās kļūdas, kas tiek pieļautas, matus veidojot ar taisnotāju.

Aizsargājoša līdzekļa neizmantošana

Atceries, ka, nelietojot pret karstumu aizsargājošus līdzekļus, mati tiek pakļauti krietni lielākai bojāšanai, kas rezultēsies to nolūšanā.

Matu taisnošana ar zemāko karstuma režīmu

Lai gan šķiet, ka matu taisnošana ar zemāku taisnotāja temperatūru tiem attiecīgi arī kaitē mazāk, patiesībā ar taisnotāju matiem jāpārvelk vairāk reižu, lai panāktu vajadzīgo efektu, un tas nenoliedzami ir krietni kaitīgāk.

Matu nostiepšana, tos taisnojot

Ja matus, velkot tiem pāri taisnotāju, nostiep, tie izskatīsies plānāki. Tā vietā sāc matus taisnot pēc iespējas tuvāk to saknēm virzienā uz sāniem, nevis lejup. Tas piešķirs kuplumu un ļaus matiem brīvāk krist.

Matu ķemmes izmantošana

Lai sasniegtu vislabāko efektu, pirms katras šķipsnas taisnošanas izķemmē to!

Neļaušana matiem atdzist

Lai saglabātu taisnos matus ilgāk, ļauj tiem atdzist. Tādējādi efekts būs noturīgāks.

Taisnotāja netīrīšana

Lai matiem netiktu nevajadzīgi kaitēts un tie nepaliktu netīri uzreiz pēc taisnošanas, pēc katras taisnotāja lietošanas reizes notīri uz tā esošās matu kopšanas līdzekļu paliekas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!