Šopavasar sievietes savai garderobei izvēlas piesātinātas krāsas, ģeometriskus melnbaltos rakstus kā arī mežonīgo džungļu un trīsdimensionālu ziedu apdrukas, portālam "Delfi" vēsta modes zīmola "Monton" pārstāvji, kas novērojuši arī to, ka katrā piektajā pirkumā noteikti atrodami dzelteni elementi.

"Latvijas sievietes ir apģērbu komplektēšanas meistares un šīs sezonas kolekcija tam ir ideāli piemērota," teic "Monton" vadošā dizainere Pireta Pupparta. "Var teikt, ka "Monton" jaunā kolekcija ir sievišķības triumfs ar sešdesmito gadu stila kleitām, kuru krāsu gamma un griezums atgādina romantiskas seno laiku pastkartīšu ainas. Krāsas – sākot no gaiši zilas un maigi pelēkas līdz pasteļa rozā un rūsganai, patiesi izceļot sievišķīgas formas un rada viegluma efektu."

"Marta siltās dienās rosināja Latvijas sievietes nopietni revidēt savas garderobes un meklēt sauli arī apģērbā. Katrā piektajā pirkumā noteikti ir kaut kas dzeltens – topiņš, mētelis, blūze, kleita, bikses, kāds aksesuārs," novērojusi dizainere.

Arī šopavasar viens no pieprasītākajiem apģērbiem sievietēm ir baltās žaketes un bikškostīmi, kas lieliski noder darba pārrunās un sapulcēs, it īpaši, ja ir jāprezentē kāds nozīmīgs projekts vai ideja.

Savukārt vīriešu garderobē šopavasar vadošais motīvs ir ģeometriskie šķērsgriezumi un figūras, kas kombinētas rūtainos rakstos. Vēl viena aktualitāte ir melnbaltās grafiskās apdrukas – svītras, strīpiņas, punkti, kvadrāti, kas radusies, iedvesmojoties no modernās mākslas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!