Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka mēs laiku pa laikam grēkojam, dodoties gulēt ar nenoņemtu grimu. Ja tev šķiet, ka nenotīrīta kosmētika lielu postu nenodarīs, ja ar to dosies gulēt tikai vienu reizi pa ilgiem laikiem, tu maldies! Pat retas sejas neattīrīšanas reizes rada lielu ļaunumu ādai, vēstī "Women's Health".

Dermatologi uzsver, ka tieši naktī mūsu āda atjaunojas un, ja to klāj kosmētikas slānis, šis process nevar noritēt pilnīgi. Rezultātā iedzīvojamies grumbās, plānākās skropstās un novecojušākā lūpu ādā - uzzini, kā tavu izskatu ietekmē tonālā krēma, skropstu tušas un citu grima produktu nenoņemšana!

Tonālais krēms

Tonālais krēms klāj ādu un uzsūc sevī arī pārējo grima produktu, piemēram, pūdera un vaigu sārtuma, vielas. Tāpat tajā uzkrājas ādas vielmaiņas galaprodukti un apkārtējās vides vielas – automašīnu izplūdes gāzes, baciļi u.c.

Rezultātā ādā ievērojami pasliktinās asinsrite, tiek traucēti dabiskā kolagēna veidošanās procesi, kā arī rodas grumbas, un āda kļūst nespodra, tāpat veidojoties labvēlīgai videi izsitumiem, jo tiek aizsprostotas poras.

Grima pamatbāze

Grima pamatbāze jeb praimeris, atrodoties uz sejas ilgu laiku, kaitē ādai, jo uzsūc baktērijas un apkārtējās vides piesārņojumu. Bet, ja to lieto uz tīri mazgātas ādas un uzliktu atkārtoti pirms došanās gulēt, tas darbosies kā mitrinātājs un ādai nekaitēs.

Lūpu krāsa

Gulēšana ar lūpu krāsu rada sausu lūpu ādu un sprēgāšanu. Lai to novērstu, pirms miega notīri lūpas ar kosmētikas noņēmēju un salveti, pēc tam uzklājot balzamu, lai atjaunotu mitruma līmeni.

Skropstu tuša

Skropstu tuša, kas atstāta uz nakti, aizsprosto matiņu foliku;us, radot apsārtumu, iekaisumu un pat konjaktivītu, veidojoties baktērijām labvēlīgai videi.

Tāpat pēc šāda miega tavas skropstas būs plānākas un trauslākas.
Izvairies no tā, pie gultas glabājot mitrās salvetes, kas kalpos kā atgādinājums grima noņemšanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!