Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka arī dārgas kurpes mēdz nonēsāties visai ātri, tāpēc nereti cenšamies ietaupīt, lūkojoties pēc lētākiem apaviem, kas tomēr ir gana kvalitatīvi un atbilstoši mūsu gaumei. Lai kompromisu starp cenu un kvalitāti patiešām izdotos atrast, iepazīsties ar marieclaire.com apkopotajiem iemesliem, kas liek kurpēm izskatīties lēti, un, iegādājoties nākamo sapņu apavu pāri, ņem tos vērā!

Platforma ir pārāk augsta

Jo augstāka ir kurpes platforma attiecībā pret tās papēdi, jo lētāk izskatās šādi apavi. Savukārt kurpes, kam nav platformas, izskatās krietni izsmalcinātāk, apgalvo stila eksperti. Tiesa, augstpapēžu apavi ar standarta zoli ir ļoti neērti, tāpēc, ja tomēr dod priekšroku platformai, izvēlies to vidēji augstu un kvalitatīvi iestrādātu.

Kurpes neder

Neatbilstoša izmēra kurpes ne tikai ietekmē gaitu un ir neērtas, bet arī izskatās prasti un lēti. Tāpēc, lai cik ļoti tu vēlētos kādus apavus, nekad nepērc kurpes, kas tev neder!

Pārmērīgi daudz detaļu

Rotājumi, ja nav nostrādāti pilnībā un ir pārlieku lielā daudzumā, pat dārgas kurpes var padarīt lētas. Ja vēlies ekstravagantus apavus, kritiski izvērtē to izskatu – nereti tieši klasiska modeļa un vienkrāsainas kurpes izskatās daudz labāk par bagātīgi rotātām.

Tāpat nekad neizvēlies apavus, kuros sakombinētas dažādas tekstūras un krāsas – ja kurpes ir ar apdruku vai, piemēram, zvērādu rakstā, tām jābūt šādā stilā visām, nevis tikai, piemēram, purngalam.

Tu ar tām nespēj paiet

Steberēšana, nespējot paiet ar augstpapēžu kurpēm, izskatās nebaudāmi, neraugoties uz to, cik dārgi ir valkātie apavi. Lai trenētu māku stalti iet augstpapēžu kurpēs, papēžu augstumu palielini pakāpeniski un vienmēr izvērtē, cik stabili konkrētajos apavos jūties!

Kniedes, "spaiki" un metāla detaļas

Pat kvalitatīvas ādas un dārgu apavu pāri var padarīt lētu un prastu pārmērīgs metāla detaļu daudzums – rāvējslēdzēji, kniedes un "spaiki" labi izskatās vien tad, ja ir kārtīgi iestrādāti un nav pārmērīgā daudzumā.

Novalkāšanās pakāpe

Laikus nenomainīti papēžu pasitņi un nobrāzti purngali nudien nedaiļo apavus, kā arī likumsakarīgi padara tos lētus un vecus. Lai iemīļotās kurpes kalpotu ilgāk, rūpīgi kop tās un laikus nodod kurpnieka gādīgajām rokām.

Spīdīga, mākslīga āda

Mākslīgās ādas apavi reti izskatās tāpat kā īstie, tāpēc, ja vēlies garus zābakus, labāk sakrāj naudu un iegādājies īstu preci – jo vairāk mākslīgas un spīdīgas ādas būs, jo apavi izskatīsies nebaudāmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!