Foto: Shutterstock
Ikviena sieviete sev līdzās vēlas koptu un arī stilīgu vīrieti, kurš rūpējas par savu ārējo izskatu. Šai sakarā piedāvājam esquire.com apkopotos pamatprincipus, ko darīt zināmu vīrietim par sava tēla veidošanu. Protams, ja vien viņš to visu jau neievēro.

Investē apģērbos, kas būs modē vienmēr

Laiku pa laikam ļauties modes aktualitātēm un iegādāties konkrētajā brīdī aktuālu apģērbu, protams, nav aizliegts, tomēr garderobe būs krietni gaumīgāka un kvalitatīvāka tad, ja līdzekļi tiks investēti klasiskās lietās, kas no modes neizies nekad.

Kurpes – garderobes dārgākais elements

Apavi par mūsu personību un arī socioekonomisko stāvokli, kā arī attieksmi pret sevi stāsta daudz. Īpaši šis fakts jāņem vērā vīriešiem, kuri darbojas biznesa vidē.

Labs piegriezums ir vairāk vērts nekā dārgs audums

Nav būtiski, cik dārgs ir apģērba gabals vai tam izmantotais audums, ja, piemēram, žakete "nesēž" kā nākas. Pareizs un kvalitatīvs apģērba piegriezums ir būtiskākā stila sastāvdaļa.

Apģērbu un apavu kopšana

Nav noslēpums, ka pat kvalitatīvākais apģērbs ar laiku nonēsājas, tāpēc kurpju uzturēšana kārtībā, regulāri apciemojot kurpnieku, un uzvalku nodošana ķīmiskajā tīrītavā ir tikai norma. Jo ātrāk vīrietis šo faktu apgūs, jo labāk.

Apģērba pielāgošana

Vien retajam vīrietim izdodas uzvalku atrast pilnībā atbilstošu savam augumam. Bieži vien tiek pieļauta visai muļķīga kļūda – nopirktais apģērbs tiek valkāts, neraugoties uz nepilnībām tā fasonā. Šai sakarā ir vitāli svarīgi pielāgot drēbes konkrētā valkātāja augumam – bikšu galu apšūšana un piedurkņu saīsināšana nebūt neprasa daudz darba un līdzekļu.

Drēbju sagatavošana

Lai koptēls būtu veiksmīgs, apģērbu ir svarīgi sagatavot valkāšanai jau laikus. Krekla un bikšu izgludināšana, kaklasaites piemeklēšana, kurpju nospodrināšana – tās ir lietas, kas jāpaveic jau iepriekšējā vakarā.

Mazāk ir vairāk

Arī vīrieša tēlu lieliski papildina aksesuāri, tomēr cepure, izteiksmīga josta, cimdi, tauriņš, aproču pogas un oriģināla soma kopskatu padarīs nevis stilīgu, bet gan pārsātinātu un muļķīgu.

Apakšveļa

Stila eksperti iesaka veco apakšveļu un novalkātās zeķes izmest ārā reizi pusgadā, ja tām parādījušās pirmās nolietojuma pazīmes. Kvalitatīva apakšveļa ir tikpat svarīga kā kopts apģērbs.

Matu griešana

Lai uzturētu frizūru kārtībā, vīrietim mati jāgriež vismaz reizi pusotrā mēnesī (protams, tas atkarīgs no griezuma un augšanas ātruma). Nekas nebojā tēlu tikpat ļoti kā atauguši un nevīžīgi mati pat, ja mugurā ir dārgs uzvalks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!