Foto: Shutterstock
Tavs pirmais ierocis cīņā ar grumbām ir ikdienas ādas kopšanas paradumi. Kamēr kosmētikas produkti vien uzlabo sejas ādas izskatu un mazina novecošanas radītās sekas, tieši tavs dzīvesveids nosaka to, kā izskaties. Šai sakarā piedāvājam dermatoloģes Frančeskas Fasko ieteikumus, ko ņemt vērā ikdienā, lai ilgāk saglabātu jauneklīgu izskatu.

Nedzer caur salmiņu

Dzerot caur salmiņu, muskulatūra ap mūsu lūpām, tām nostiepjoties, saspringst, veicinot krunku veidošanos.

Guli pietiekami ilgi

Miega daudzumam un tā kvalitātei ir teju noteicošā loma mūsu izskata veidošanā. Ja gulēsi mazāk par astoņām stundām, āda zaudēs veselīgo toni, kā arī kļūs mazāk elastīga. Tāpat miegs ir nepieciešams, lai tā laikā atslābinātos sejas muskulatūra, informē dermatoloģe.

Miega poza

Ja visu nakti noguli gandrīz vienā pozā, viena sejas puse tiek iespiesta spilvenā. Tā rezultātā pastiprināti veidojas krunkas, kā arī mazinās ādas elastība. Visieteicamākā šai sakarā ir gulēšana uz muguras, taču, kā zināms, miega pozas ir samērā neiespējami izkontrolēt, mums cieši guļot.

Īsziņu rakstīšana

Lietojot telefonu, turi to acu līmenī – ilgstoša lūkošanās uz leju veicina grumbu veidošanos uz kakla.

Frizūra

Taisot zirgasti, nesavelc to pārāk augstu un ciešu. Pretējā gadījumā izstiepsies matu folikuli, kas laika gaitā var rosināt matu līnijas atkāpšanos.

Gaisa mitrums

Lai āda netiktu sausināta, rūpējies par pietiekamu mitrumu telpās. Tev nav vajadzīga dārga elektroierīce – pietiks vien ar samitrinātu dvieli, ko uzklāt uz radiatora nakts laikā.

Dvieļa izvēle

Lai ādu lieki nestaipītu un nekairinātu, nosusini to ar mīkstu dvieli, nevis kārtīgi noberz!

Fiziskās aktivitātes

Ja sportosi vismaz trīs reizes nedēļā, tava āda būs dabiski mirdzoša, ar veselīgu toni un ilgāk saglabās jauneklīgumu, uzsver eksperti. Turklāt – slodzei nav jābūt pārlieku intensīvai, arī pastaigas svaigā gaisā ievērojami uzlabos tavu izskatu!

Dienišķā burkānu deva

Mūsu āda ik dienas tiek pakļauta dažādiem kairinājumiem, tai skaitā, apkārtējās vides piesārņojumam, saules kaitīgajam starojumam un stresam, kas ļauj vairoties brīvajiem radikāļiem. Ēdot burkānus, tu mazināsi to skaitu, pasargājot ādu no novecošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!