Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums šajā sezonā pievērsīsies mājokļa remontam, tāpēc iedvesmojošas idejas par šo nozari noteikti var noderēt. Portāls ''Better Homes and Gardens'' sagatavojis apkopojumu ar radošiem krāsu salikumiem, kas labi harmonē dažādos izpildījumos, tāpēc tie, kam trūkst ideju par krāsu salikumu jaunajas telpas veidošanā, var droši izmantot šos ieteikumus.

Okeāna dzīļu toņi

Jūras zilie toņi salikumā ar maigi dzeltenajiem toņiem ir lieliska kombinācija, kas piestāvēs jebkurai telpai. Ne vienmēr zilie toņi var tikt piemeklēti atbilstoši gaumei, tāpēc jebkuru zilo krāsu var droši sajaukt ar dzelteno, tad tonis iegūs gaišāku un maigāku nokrāsu, ja tas sākotnēji šķitis pārāk vēss. Dzeltenā un zilā kombinācija rada siltuma, dziļuma sajūtu, gluži kā okeāna dzīlēs. Šajā krāsu salikumā var tikt kombinēta gan gaiši zila krāsa, gan spilgti un pat tumši zila krāsa ar gaiši dzelteno, lai tā atdzīvinātu un padarītu siltāku noskaņu.

Pelēks, kakao brūns un dzeltens

Kafijas un pelnu krāsu toņi ir daudziem iecienīti, taču pārāk lielos laukumos tie var būt nomācoši un pārāk drūmi, tāpēc dzeltenās krāsas optimisms dara visu nepieciešamo, lai šī kombinācija būtu baudāmāka un dzīvespriecīgāka. Pelēkais tonis lieliski kalpos kā fons, bet kakao un spilgti dzeltenie lieliski harmonēs kā akcenti, veiksmīgi saspēlējoties toņu gammās un padarot interjeru oriģinālāku. 

Vidusjūras krāsas

Ar vairākiem toņiem var panākt ļoti dažādu, bet noteikti mājīgu noskaņu, ir tikai jāizvēlas īstās krāsu kombinācijas. Par sevi neliks vilties pelēkā, karameļu brūnā, tirkīzā, safīra zaļā un maigi rozā kombinācija. Protams, ar visām krāsām nevajag aizrauties uz vienas sienas, bet šie toņi var tikt izvēlēti dažādiem nolūkiem vienā telpā, kā sienu, grīdas krāsojums vai klātbūtne dažādos interjera papildinājumos, piemēram, mīkstajās mēbelēs, paklājā, aizkaros un citur.

Olīvu zaļais ar violeto

Zaļi toņi ir ļoti pateicīga izvēle interjeram, jo tiem esot nomierinoša iedarbība, turklāt tie ir viegli kombinējami ar citām krāsām. Šobrīd aktuāla kombinācija ir olīvu zaļā salikums ar violeto. Violetā nokrāsa piešķir patīkamu siltumu, mājīgumu un jutekliskumu, taču tādā gadījumā violetais nedrīkst būt pārlieku tumšs, lai nenomāktu kopējo noskaņu. Šajā gadījumā abas krāsas var tikt izmantotas gan siena krāsojumā, gan citos lielākos laukumos, tikai tādā gadījumā pārējām ir jābūt mierīgākam un gaišākam. 

Melns ar draiski spilgtiem toņiem

Melna krāsa interjerā noteikti vairs nav nekas neiedomājams, turklāt tas ir labs pamattonis, ko izmantot kombinēšanai ar citiem drosmīgiem toņiem. Protams, sienas netiks krāsotas melnas, tomēr melnā klātbūtne būs pateicīga, ja interjerā dominēs arī aprikožu oranžais, fuksi rozā un maigi rozā toņi. Šādā kombinācijā radīsies ļoti silta un gaiša atmosfēra, ko izcels tieši melnā klātbūtne. Spilgtas krāsas pašas par sevi tik labi neizcelsies, taču melnā klātbūtne to nemanāmi paveiks kaut vai ar pāris ieviestām detaļām, piemēram dīvānu vai paklāju.

Pelēks un sarkans

Pelēko krāsu cienītāji var droši īstenot šīs krāsas ieviešanu jaunās telpas veidošanā, pat dažādos pelēkuma toņos, tikai tādā gadījumā ir jābūt arī kaut kam siltākam un spilgtākam, viens no klasiskākajiem variantiem un sarkanā vai oranži sarkanā toņa klātbūtne. Pelēkā krāsa var būt kā fons, taču spilgti sarkanais vai oranžais krāsojums atdzīvināt telpu ar dīvānu, aizkariem, paklāju, mēbelēm durvīm vai citiem papildinājumiem. Gaumīgā salikumā nekad nebūs par daudz ne pelēkās, ne sarkanās krāsas.

Etniskais spilgtums

Spilgti zils, sulīgi zaļš un ķieģeļu oranžs ir klasiska trīssavienība, kas novērota ne vienā vien etniskā motīvā, tāpēc ar šo krāsu salikumu noteikti nevar ''nošaut greizi''. Izvēlies vienu toni kā pamattoni, kas dominēs visvairāk, lai atlikušās divas krāsas var tikt izvēlētas papildinājumiem, citādi pārlieku lielos laukumos krāsu radītais enerģiskais spēks būs pārāk spēcīgs un tas var nomākt telpā esošos cilvēkus. Prātīgās devās šis krāsu salikums radīs ļoti veiksmīgu galarezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!