Foto: Privātais arhīvs
Laulības gredzeni vairumam no mums lielākoties saistās ar vienkāršu un elegantu zelta stīpiņu, savukārt, prātojot par saderināšanās gredzeniem, tie visbiežāk asociējas ar gaumīgu dārgakmeni. Tomēr valdošās modes tendences šai jomā pamazām maina jauna aktualitāte – vairāku gredzenu valkāšana uz viena vai vairākiem pirkstiem, vēstī "Vogue".

Šo tendenci aizsākušas astoņas modes dizaineres no Parīzes, Ņujorkas, Losandželosas, Barselonas un Londonas, ar ideju piemēriem daloties savos Instagram kontos.

Viena no dizainerēm ir Ērika Vainere (Erica Weiner). Māksliniece ir no Bruklinas un ir viena no jaunākajām dizainerēm. Viņas gredzenu kolekcijas nosaukums ir "190", un to dizains tā vien liek atcerēties četrdesmito gadu modei raksturīgos mazos, šarmantos dārglietu veikalus.

Foto: Privātais arhīvs

Vairāk bilžu iespējams aplūkot mākslinieces Instagram profilā.

Mirtela Beka (Myrtelle Beck), juvelierizstrādājumu dizainere no Parīzes, kura nesen guva panākumus kolekcijai "Allegria", tagad ir pievērusies laulības gredzenu izstrādei. Tajos viņa meistarīgi savieno gan melnos, gan baltos dimantus, savā Instagram kontā publicējot arvien jaunas iespējamās gredzenu dizaina kombinācijas.

Foto: Privātais arhīvs

Aplūkojot rotu dizaineres Ving Jau (Wing Yau) darinājumus, nepamanīts nepaliek to dizainā bieži izmantotais opāls. Dizainere ir no Ņujorkas un savā kolekcijā atspoguļo gan trakulīgo vēju, ko ik dienas iespējams izjust dabā, gan Klusā okeāna dzīles.

Foto: Privātais arhīvs

Reizē klasika, bet tomēr kaut kas jauns. Tā varētu raksturot Ņujorkā mītošās rotu dizaineres Mirlo kolekciju. To veido zelta gredzeni, kuros rotājas dimanti un dubultais safīrs.

Foto: Privātais arhīvs

Ar atvērtu prātu un nerimstošām idejām apveltītā Kalifornijā dzīvojošā Keitlina Mokiuna (Caitlin Mociun) ceļo pa pasauli, lai rastu iedvesmu jauniem gredzenu dizainiem. Viņa ir arī atvērusi kāzu salonu, kas ir vienīgā vieta, kur iespējams iegādāties viņas veidotās rotas.

Foto: Privātais arhīvs

Losandželosas dizainere Dženija Kvona (Jennie Kwon) ik dienas iedvesmo savu sociālo tīklu profilu sekotājas izvēlēties viņu personībai atbilstošas rotas, kā arī izvēlēties oriģinālus to risinājumus. Sapņojot par gredzenu, kādu tu vēlētos saņemt īpašajā mirklī, vari pamudināt dažādās idejas aplūkot arī savu partneri.

Foto: Privātais arhīvs

Barselonā dzimusī dizainere Blanka Monrosa - Gomesa (Blanca Monros Gomez) veido gredzenus, kas ir cienīgi nonākt mantojumā no paaudzes paaudzei. Katrs gredzens ir roku darbs, veidots zelta un papildināts ar dimantiem.

Foto: Privātais arhīvs

Šeit vari aplūkot ne tikai rotu dizaineres veidotos gredzenus un citas mākslas darbu kolekcijas, bet arī sekot līdzi viņas dzīvei, kas, tā vien šķiet, ir nesteidzīga un eleganta.

Foto: Privātais arhīvs

Artegu māsas nekad nav samierinājušās ar ierasto, kad runa ir par rotaslietām, kas izceļ sievietes personību. Viena no māsām - Gabriela Artega (Gabriela Artegas) ar īstu, vien meksikāņiem raksturīgu, kaislību veido gredzenus minimālisma stilā, papildinot tos ar krāšņām detaļām. Nelielie akcenti ir koši, izteiksmīgi un atstāj atmiņā paliekošu iespaidu. Lūk, idejas tavai iedvesmai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!