Foto: Publicitātes foto
Laikam pamazām kļūstot arvien siltākam, dāmām, kuras ikdienu pavada, strādājot birojā, pie savas garderobes nākas piedomāt krietni rūpīgāk. Kā, ieturot klasisku un lietišķu ģērbšanās stilu, komplektēt savu ikdienas garderobi tā, lai justos komfortabli arī karstākajās dienās? Kā izpaust savu personību un sievišķību, ievērojot nepieciešamo apģērba etiķeti? Šai sakarā piedāvājam "Glamour" modes redaktores Džeinas Keltneres stila ieteikumus, kas ļaus justies gan ērti, gan sievišķīgi, tavam tēlam nepārkāpjot biroja ģērbšanās kanonus.

Ja redzi sevi šādā apģērbā arī pludmalē, nevelc to uz darbu!

Teju katrai no mums vasarā gribas palepoties ar nosauļoto ādu, kā arī tveicīgajā saulē vilkt pēc iespējas mazāk apģērba, lai varētu atvēsināties. Ja arī tevī mīt klusa vēlme uz darbu doties kokteiļkleitā bez lencītēm, atvairi to! Izvērtē, kādā vidē ikdienā strādā, un ievēro robežas, izvēloties apģērbu tā, lai nepārkāptu etiķeti!

Arī brīva piegriezuma kleitā bez pārmērīga dekoltē, platās biksēs, kas, starp citu, šosezon ir īpaši aktuālas, vidēja garuma svārkos un blūzē tu vari izskatīties gana sievišķīgi, moderni un vasarīgi, reizē ģērbjoties atbilstoši etiķetei, ko pieprasa tava darba specifika.

Tāpat nekad nevelc uz darbu ko tādu, ar ko ērti justos pludmalē. Neļauj pārmērīgai vēlmei pēc brīvības diskreditēt tavu profesionālo tēlu – visticamāk, lai arī cik vadošu amatu tu ieņemta un kompetenta savā jomā būtu, džinsa šorti un sandales vai arī plandošas kleitiņas un krekliņi ar atkailinātu vidukli diezin vai radīs par tevi vajadzīgo iespaidu. Atstāj šo apģērbu brīvajiem brīžiem un nedēļas nogalēm!

Foto: Publicitātes foto

Atrodi savu "uniformu"!

Izvēlies apģērba fasonus un audumus, kas tev liek justies visērtāk, un ieturi vienotu ģērbšanās stilu! Ādai patīkamākie materiāli noteikti būs kokvilna un lins, kas ļauj tai elpot. Komplektējot darba garderobi, izvēlies apģērbus no minētajiem audumiem, atturoties no ādas, sintētikas, zamša un citu materiālu valkāšanas, kas nenodrošinās karstumā tik nepieciešamo ventilāciju.

Tāpat pievērs uzmanību apģērbu fasoniem – arī šorti, ja vien tie ir no kvalitatīva materiāla un gana gari, piemēram, sniedzoties līdz celim, birojā atsevišķos gadījumos ir pieļaujami. Šai sakarā būtiskākais ir atrast to, kas tev piestāv vislabāk, apvienojot apģērbā gan stilu, gan komfortu.

Ja esi iecienījusi svārkus un kleitas, vari investēt līdzekļus pāris kvalitatīva piegriezuma tērpos ar līdzīgu fasonu, kas tev aiztaupīs ierasto galvas lauzīšanu par to, ko vilkt.

Foto: Publicitātes foto

Cik īss ir pārāk īss?

Lielākajā daļā gadījumu, pošoties uz darbu birojā, izvēlies kleitas un svārkus ne īsākus par pāris centimetriem virs ceļgala – šorti, minisvārki un plandošas kleitas nav pieļaujamas. Lai saprastu, cik īss ir pārāk īss, uzvelkot izvēlēto tērpu, apsēdies spoguļa priekšā uz krēsla. Ja tam pieskaries kaila āda, zini, ka kleitas garums nav piemērots biroja etiķetei, un izvēlies ko atbilstošāku. Tiesa, šosezon teju visi modes mākslinieki ir priekšroku devuši midi garumam, svārkiem un kleitām jaunajās apģērbu kolekcijās sniedzoties vismaz līdz ceļgalam.

Foto: Publicitātes foto

Ļaujies krāsām

Vasara ir laiks, kad, arī strādājot formālā vidē, vari ļauties krāsām un dzīvespriekam. Taviem zīmuļsvārkiem nebūt nav jābūt melniem – vari tos izvēlēties arī gaiši dzeltenus vai zilus, pieskaņojot atbilstošas krāsas un fasona blūzi vai žaketi. Tāpat vari valkāt baltas krāsas apģērbu, kas turklāt izcels tavu iedegumu. Kombinē to ar bēšas vai zeltītas krāsas topu, apaviem un aksesuāriem, tā radot elegantu un mūsdienīgu tēlu. Tāpat teicami izskatīsies arī pasteļtoņi. Ļaujies nelieliem eksperimentiem, izvairoties vien no pārlieku rakstainiem, košiem un puķainiem audumiem!

Foto: Publicitātes foto

Būtiski ieteikumi, ko ņemt vērā

Papildini tēlu ar bleizeri vai žaketi! Gadījumā, ja pēc darba plāno doties vakariņās vai tikties ar draudzenēm, birojā glabā žaketi vai bleizeri, ko pēc vajadzības varēsi uzvilkt, ja gaiss būs kļuvis vēsāks. Tāpat žakete noderēs, tev dodoties uz tikšanos vai sapulci un tā piesedzot kailos augšdelmus, ja konkrētajā dienā esi izvēlējusies blūzi vai kleitu bez piedurknēm.

Saki "Nē!" pārlieku atkailinātiem apaviem! Iešļūcenes ir lieliska alternatīva ierastajām laiviņām, ja vien dodies uz pludmali, tikties ar mīļoto vai vienkārši baudi brīvdienas, taču birojā izvēlies kurpes, kas nosedz pēdu un ir ieturētas klasiskā stilā, tā neradot disonansi starp tavu apģērbu un apaviem.

Atceries par manikīru un pedikīru! Koptas rokas un arī pēdas, gadījumā, ja izvēlēti apavi tās nedaudz atkailina, ir obligāts priekšnosacījums, ja vēlies par sevi radīt profesionālu iespaidu. 

Tiesa, šai sakarā vērts atturēties no ekstravaganta nagu krāsojuma un arī rūpēties par to garumu – ja tavam apģērbam jābūt klasiskam, pie tā vislabāk piestāvēs franču manikīrs vai arī maigi rozā un miesas krāsas toņi.

Ģērbies tā, lai radītu par sevi tādu iespaidu, kāda vēlies būt! Arī vasaras karstumā rūpējies par saviem matiem, neejot ārā no mājas, pirms tie izžuvuši, kā arī nodrošinot pieklājīgu grimu un etiķetei atbilstošu apģērbu, apavus un aksesuāru lietojumu. Atceries, ka tieši mūsu tēls rada galveno iespaidu par mūsu personību, zināšanām un komunikācijas prasmēm atvirzoties otrajā plānā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!