Foto: Privātais arhīvs
Tuvojoties rudenim, daļa no mums priecājas par gadalaiku maiņu un iespēju atsvaidzināt ierasto garderobi, tomēr jāatceras, ka nereti septembra mēnesis mūs lutina ar krietni lielāku siltumu nekā esam gaidījuši, tāpēc nesen iegādātais mētelītis kādu laiku vēl, iespējams, būs jāglabā skapī.

Lai uzzinātu, kā iecienītajiem vasaras apģērbiem piešķirt rudenīgāku noskaņu, iepazīsties ar fashionmagazine.com apkopotajiem modes blogeru ieteikumiem, kas ļaus kombinēt gan ierasti vasarīgos apģērbus, gan rudenim raksturīgos aksesuārus vienā koptēlā!

Apģērbi, kas ļaus sasildīties

Nav noslēpums, ka septembra rīti un vakari ir vēsi, bet dienas – gana siltas, lai joprojām valkātu iecienītās kleitas, kombinezonus, šortus un blūzes. Atliek vien papildināt tos ar džinsu vai ādas jaku, kas piestāvēs teju visiem apģērbiem, un dienās, kad rudens elpa jau būs krietni jūtamāka, ieviest savā garderobē arī legingus, zeķes un zeķbikses, kam būs gan dekoratīva un tēlu papildinoša, gan funkcionāla loma.

Pakāpeniska pierašana

Laikam kļūstot vēsākam, vasaras apģērbu vari nomainīt pret rudenim raksturīgākiem tērpiem pakāpeniski. Džinsa šortu vietā iekļauj savā garderobē šobrīd aktuālās "boyfriend" tipa džinsa bikses, sandales nomaini pret ērtām laiviņām vai kedām, kā arī izmanto tik aktuālo tendenci – ģērbšanos vairākās kārtās – savā labā! Variējot ar apģērbiem un aksesuāriem, iegūsi mūsdienīgu tēlu, kurā jutīsies arī komfortabli.

Kleitas, svārki, sievišķība

Ja viens no taviem iecienītākajiem un skapī visbiežāk sastopamajiem apģērbiem ir kleitas, par vasaras aiziešanu nebūt nav vērts skumt – papildini tās ar džemperiem, jakām un dekoratīvām zeķītēm, kas valkātas ar, piemēram, šņorzābakiem, un, ja vien to pieļaus kleitu vai svārku audums un piegriezums, varēsi tās valkāt arī, iestājoties krietni vēsākam un acīmredzami rudenīgākam laikam.

Vismaz viens vasarīgs elements kopējā tēlā

Iestājoties rudenīgākam laikam, nebūt nav jātērpjas vien džemperos, šallēs, biksēs un mēteļos. Kombinējot pārējo apģērbu ar vismaz vienu vasarīgu elementu, piemēram, krekliņu ar atkailinātiem pleciem, paildzināsi ne tikai iemīļotā apģērba valkāšanas sezonu, bet arī iegūsi stilīgu tēlu, kam piemīt sava odziņa.

Adījumi un aksesuāri

Ja vasaras karstākajos mēnešos izvēlējies krītošus un plānus audumus, tuvojoties rudenim, savā garderobē vari iekļaut raupjākas tekstūras apģērbus. Kombinējot, piemēram, mežģīņu svārkus ar adītu džemperi un pamanāmiem aksesuāriem, radīsi tēlu, kas teicami iederēsies gan atvasaras saulē, gan dienās, kad nākas sadzīvot ar pirmajām rudenīgajām lietus pilēm.

Pusgari svārki

Viens no apģērbiem, kas tā variācijām dažādos stilos ļausies visvienkāršāk, ir pusgari svārki. Tos vari valkāt gan ar žaketēm vai ādas jaku, gan zābakiem vai kurpēm, iekļaujot konkrēto apģērbu visdažādākajos tērpu salikumos.

Prasmīga iepirkšanās

Dodoties iepirkties, neļaujies kārdinājumam visu rudens garderobi veidot teju no jauna. Pirms veikalu apmeklēšanas izvērtē, kas rudenim piemērots jau ir tavā skapī – jau minētie pusgarie svārki, mežģīņu kleitas vai kostīms ar žaketi un šortiem utt. – un tikai tad izlem, ar ko konkrētos apģērbus papildināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!