Foto: Shutterstock

Lai gan kokogle dažādās tautsaimniecības nozarēs pasaulē tiek izmantota jau tūkstošiem gadu, japāņu zinātnieki ir pievērsušies padziļinātai tās īpašību un pielietojuma analizēšanai, kā rezultātā arī skaistumkopšanas tirgū parādījušies visdažādākie produkti, kuru tapšanā tā izmantota, vēstī Intensa.Pro.

Jāpiebilst, ka nevienu vairs nepārsteidz ne kaklasaites ar kokogļu plākšņu ieliktņiem vai bumbas ar kokogli un turmalīnu veļas mazgāšanai, ne matu sukas ar ieliktni no bambusa oglēm starp to pamatni un sariem. Tāpat, kā jau minēts iepriekš, uzlecošās saules zemē kokogli plaši izmanto arī kosmētikas ražošanā.

Galvenais iemesls, kāpēc ogli izmanto kosmētikā, ir tās absorbējošās īpašības. Ādas un matu attīrīšana ar šādu kosmētiku ir maigāka un dziļāka. Atjaunojošais efekts tiek panākts, pateicoties ogleklim, kas palēnina oksidēšanās procesu - ādas novecošanas galveno iemeslu, tāpat atjaunojas bojātās šūnas, un āda daudz vieglāk uzņem skābekli.

Kosmētika ar ogli ir arī dabisku minerālvielu avots. Ogli saturošie skaistumkopšanas produkti ir hipoalergēni. Kokogle tiek augstu vērtēta, pateicoties tās spējai uzsūkt pozitīvi lādētus jonus. Gaisā palikušie negatīvi lādētie joni, savukārt, uzlabo vielmaiņu matos un ādā. Kosmētiskā ogle attīra asinis un palīdz ātrāk ādai atkopties, mazinot stresa radītās sekas.

Japāņi tic, ka sasmalcināta ogle zem spilvena nodrošina veselīgu miegu. Šis ticējums, iespējams, ir arī kļuvis par iemeslu tam, ka ogli saturošai kosmētikai piedēvēta nomierinoša un tonizējoša iedarbība.

Jāpiebilst, ka mūsdienās kosmētika, kuras sastāvā ir ogle, ir pieejama visdažādākajā veidolā - cietās un šķidrās ziepes, putas mazgāšanai, šampūni, kondicionieri, attīrošas dušas želejas un sejas maskas, tāpat pārdošanā ir arī zobu pastas.

Turpinājumā minēti daži skaistumkopšanas produktu tirgū pazīstamākie līdzekļi, kuru sastāvā ir ogle:

Ziepes

Nav nekā vienkāršāka par mazgāšanos ar ziepēm – tas ir universāli un ērti. Taču mēs visi zinām, ka ziepes sausina un savelk ādu. Savukārt kokogli saturošas ziepes iedarbojas maigāk. Mazgāšanās laikā veidojas biezas un mīkstas putas, radot arī patīkamas sajūtas ādai.

Tas notiek tāpēc, ka šādas ziepes satur absorbentus, kas tīrīšanas laikā kā sūklis uzsūc netīrumus un, nekaitējot ādai, izvada tos ādas virspusē.

Tādējādi ziepes ar kokogli ne tikai lieliski pilda to galveno attīrīšanas funkciju, bet arī paātrina ādas reģenerācijas procesus, kas ir ādas jaunības priekšnosacījums.

Šampūns

Šampūni ar ogli, kā izrādās, ir lielisks līdzeklis daudzu matu problēmu profilaksei. Izmantot šādu līdzekli vismaz reizi nedēļā būtu ieteicams ikvienam. Jāpiebilst, ka vīrieši var ar vienu līdzekli pat aizvietot šampūnu, kondicionieri un dušas želeju.

Zobu pasta

Kokogles īpašību novērst nepatīkamus aromātus ar panākumiem izmanto ogles zobu pastās un melnās zobu birstēs ar ogli. Kokogles porainās mikrodaļiņas lieliski notīra netīrumus no zobu virsmas. Pēc tīrīšanas zobi ir patīkami gludi, gluži kā pulēti.

Matējošās salvetes

Plānā papīra lapiņa ar īpaši absorbējošām īpašībām acumirklī uzsūc ādas izdalītās eļļas, mazina tās taukaino spīdumu un matē to. Salvetes, kuru sastāvā ir kokogles pulveris, arī novērš poru aizsprostojumu un aizsargā ādu no iekaisumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!