Foto: Publicitātes foto
Mainoties gadalaikiem, mainās arī vadošās modes tendences. Lai noskaidrotu, kādi apģērbi, aksesuāri un stila akcenti šosezon ir īpaši aktuāli, iepazīsties ar "Elle" modes redaktoru ieteikumiem, ko apkopojām rudens modes un stila ceļvedī.

Viss ir zelts, kas spīd

Ja sezonām ilgi valkājām apjomīgas rotaslietas ar askētisku dizainu, tad šoruden varam atgriezties pie sievišķīgām, mirdzošām un miniatūrām rotām – atkal aktuālas ir piespraudes, pamanāmi auskari, kas sniedzas gar auss ļipiņu, un diskrētas ķēdītes ar mirdzošiem kuloniem.

Ērtās augstpapēžu kurpes

Lai gan vairumam no mums augstpapēžu apavi saistās ar zināmu diskomforta pieciešanu skaistuma vārdā, nu kurpes uz papēža varam valkāt bez bēdu. Loafer tipa apavi uz vidēji četrus centimetrus augsta papēža šobrīd ir viena no aktuālākajām (un ērtākajām) tendencēm.

Foto: Publicitātes foto

Stomp tipa apavi

Mēs visas zinām, cik patiesībā neiespējama ir pārvietošanās pa pilsētas ielām lietus un sniega vai abu šo stihiju apvienošanās laikā. Tavas pēdas no slapjuma šosezon glābs apavi uz pamatīgas platformas. Turklāt melnā krāsa ļaus zābakus, puszābakus un kurpes valkāt ar teju visu, kas atrodams tavā garderobē.

Svārki ar volāniem

Ja esi paradusi valkāt zīmuļsvārkus, ievies savā garderobē jaunu to alternatīvu – svārkus līdz celim ar volāniem lejasdaļā. Kombinējot tos ar gariem zābakiem, iegūsi šosezon aktuālu izskatu un turklāt jutīsies arī gana komfortabli.

Mēteļi ar kuplu apkakli

Lai gan šobrīd ir pieejamas neskaitāmas rudens un ziemas mēteļu variācijas, tiem atbilstot visdažādākajiem stiliem un gaumēm, viens no aktuālākajiem fasoniem šosezon ir mēteļi ar kuplām apkaklēm, papildināti ar kažokādu, kas rotā arī piedurknes. Atkarībā no uzskatiem un finansiālajām iespējām vari izvēlēties gan dabiskas, gan mākslīgas kažokādas detaļas.

Bārkstis

Lai gan šķiet, ka svārkus ar lielām raupjas tekstūras bārkstīm redzējām vien Britnijas Spīrsas un Šakiras klipos, pašas vēl esot pusaudžu vecumā, šoruden sevi atkal ir pieteicis teiciens “Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais”. Tas attiecas arī uz šī brīža modi.

Foto: Publicitātes foto

Cimdi

Īsi, gari, vidēji un elkoņus nosedzoši – šoruden cimdi piedzīvo īstu slavas gājienu, rotājoties teju visu pasaules vadošo modes mākslinieku jaunāko kolekciju skatēs. Mūsuprāt, lielisks un sievišķīgs aksesuārs, kas noteikti jāiekļauj ikdienas garderobē.

Pelēki kostīmi

Ierasti melnā kostīma vietā izvēlies pelēku tā alternatīvu. Kostīmi ar žaketēm un svārkiem vai askētiska stila bikškostīmi ir viena no sezonas aktuālākajām tendencēm.

Paaugstinātas jostasvietas

Paaugstinātas jostasvietas bikses un svārki ne tikai ļauj justies ērtāk, kā arī siltāk, bet arī teicami atbilst ikvienas figūras prasībām, padarot vidukli vizuāli slaidāku un kājas – garākas, kā arī efektīvi ļaujot nomaskēt visu lieko.

Minisvārki

Lai gan iepriekš minējām šī rudens aktualitāti – zīmuļveida svārkus ar volāniem rotātu apakšdaļu, ne mazāk aktuāli šoruden ir arī minisvārki. Dažādas tekstūras, audums un krāsas – atļauts ir teju viss, ar nosacījumu, ka figūra atbilst šīs tendences visai skarbajām prasībām.

Apmetņi

Lai gan šīs tendences radītais komforts ir visai apšaubāms, šoruden mēteļus un žaketes vari valkāt, vien uzmestus uz pleciem, piedurknēm brīvi krītot gar sāniem. Tāpat aktuāli ir dažādi apmetņi un pončo, kas izskatās gan eleganti, gan saulainākās rudens dienās arī pietiekami sasilda.

Foto: Publicitātes foto

Rūtis

Šoruden rūtis sastapsi it visā – apģērbos, apavos un aksesuāros. Vienkāršais, tomēr pamanāmais dizains radīs elegantu un mūsdienīgu tēlu, taču, izvēloties rūtis, atceries, ka tavā tēlā pilnībā pietiks ar vienu to rotātu elementu.

Smalkas šalles

Lai gan vairums no mums ir iecienījušas apjomīgus lakatus un biezas šalles, šoruden to vietā vēlams izvēlēties smalkas zīda strēmelītes, ko rotaļīgi apmest ap kaklu. Varam galvot, ka vienkāršais aksesuārs tev acumirklī liks justies kā parīzietei!

Zeķes un zeķbikses

Rudens ir īstais laiks, kad kājas rotāt ar krāšņām un pamanāmām zeķēm un zeķbiksēm. Mežģīnes, neordināri toņi, pamanāmas faktūras un akcenti – lielisks aksesuārs, kas papildinās gan rudenīgo tēlu, gan izcels sievišķīgo trumpi – kājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!