Foto: Shutterstock

Dīvāns ir mēbele, kas lielāks vai mazāks, tomēr atrodas katra mājoklī. Saliekami, mīksti, vintāžas stila un pavisam neitrāli – iepazīsties ar to dažādību un uzzini, ko šī izvēle vai gaume pret tīkamāko dīvānu skaidro par katra rakstura īpašībām. Portālā Elledecor.com aprakstīts, ko dīvāna izskats liecina par personību.

Saliekamais dīvāns

Vai tas būtu dīvāns, kas transformējams par gultu vai arī mīkstā mēbele, ko var sadalīt vairākās daļās, šāds risinājums liecina, ka personība ikdienā ir ļoti aizņemta darba jautājumos, taču arī mājas dzīve netiek atstāta novārtā, tāpēc ir padomāts par to, lai dažādām situācijām mājoklis būtu pielāgojams. Šiem cilvēkiem ir svarīga sava personīgā telpa, kur atgūt spēkus pēc saspringtas dienas, un dīvāns ir viena no šīm vietām. Cilvēki, kas dod priekšroku šādiem dīvāniem, mīl ilgi baudīt relaksēšanos vannā.

Mīksts un pufīgs dīvāns

Tie, kas savu mājokli papildinājuši ar mīkstu dīvānu, kurā iesēžoties sajūtas pielīdzināmas ūdens gultai, ir cilvēki, kuriem ir ļoti svarīga mājīguma sajūta. Šos cilvēkus var viegli nokaitināt ar neērtām mēbelēm, tāpēc par visu vienmēr tiek padomāts arī no praktiskā lietojuma. Šie cilvēki nemīl pavadīt laiku vienatnē.

Dīvāns skata pēc

Ja nu tomēr kādam ir kāds lielāks vai mazāks dīvāns, kurā neviens īsti nesēž, tas varētu liecināt par to, ka izvēlētā dīvāna īpašniekam raksturīgs perfekcionisms. Tas var būt spilgti balts, līdz ar to sterilā noskaņa nerada mājīgumu, citiem tas var būt ciets vai arī ne īpaši ērts. Šiem cilvēkiem viss glabājas vietās, kur tas iepriekš izplānots un paredzēts, un spontanitāte noteikti nav šo mēbeļu īpašniekiem raksturīga īpašība.

Antīks vintāžas stila dīvāns

Vecs, bet elegants un joprojām labā stāvoklī esošs dīvāns liecina, ka personība mīl klasiskas vērtības, un varētu pat teikt – šie cilvēki ir konservatīvi. Apkārtējie, iespējams, domā, ka interjers nav īpaši pārdomāts un jaunas lietas šeit vēl ilgi netiks ieviestas, tomēr īpašniekam ir sava vīzija un filozofija par to, kādā vidē dzīvot, līdz ar to, ir teju neiespējami mainīt šo personību viedokli. Dīvāns var būt jau gana vecs, nobružāts un varbūt pat jau savu laiku nokalpojis, tomēr šādu vērtību cienītāji no tā atvadīsies vien tad, kad atsperes sprāgs laukā un mēbele vairs nebūs labojama.

Neitrāls dīvāns

Ja mājoklis papildināts ar neuzkrītoša stila un krāsas dīvānu, tad arī pati personība, iespējams, ir ļoti vienkāršs cilvēks, kam nerūp dārgākās dizaina lampas, stilīgākie interjera aksesuāri un aktuālākās modes tendences. Iespējams, tas ir sava veida konservatīvisms, tomēr šie cilvēki ar lielu prieku paņems dīvānu sev no vecāku mājām, tādā veidā atsaucot atmiņā bērnību, un šiem cilvēkiem, starp citu, ļoti patīk gremdēties atmiņās.

Mūsdienīgs dīvāns

Tie, kas devuši priekšroku mūsdienīgam dīvānam, kas iegādāts pavisam nesen, un, iespējams, ik pēc pāris gadiem tiek mainīts, lai mājoklis nezaudētu aktualitāti, ir cilvēki, kas novērtē komfortu un skaistas lietas. Nereti šie cilvēki ir ļoti komunikabli, viņiem patīk uzzināt un izmēģināt ko jaunu, tieši tāpēc dīvāna izvēlei netiek žēlota nedz nauda, nedz arī laiks, ko veltīt tā iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!