Foto: Shutterstock
Ja pirms gada vai diviem par samta klātbūtni interjerā vēl nebija ne runas, jo tas šķita ļoti vecmodīgs tekstilizstrādājums, tad šodien viss ir nedaudz citādāk. Ja interjerā parādās kaut kas no samta, tad var uzskatīt, ka viena no aktuālākajām interjera tendencēm, viennozīmīgi ir ievērota.

Samta priekšrocība ir tā, ka tam piemīt grezns spīdums, kas labi izceļas uz jebkuras krāsas.

Ļoti aktuāli šobrīd ir samtu izmantot pat visneparastākajās detaļās, sākot no mēbelēm, beidzot ar lampu abažūrām. Ar samtu tapsēts gultas galvgalis noteikti atbilst aktuālākajām tendencēm.

Eleganti izskatās arī šāds pagarināts galvgalis, kas aizņem teju pusi no sienas. Šajā gadījumā tās pašas krāsas samts izmantots arī dekoratīvo spilvenu drānās.

Klasiska interjera cienītāji šo grezno audumu var izmantot kā aizkarus vai durvju vietā kā aizvelkamu aizsegu.

Dīvāns visbiežāk ir galvenais akcents viesistabā, tāpēc izvēlēts no samta auduma, tas izcelsies vēl vairāk.

Samts piestāv klasikām un elegantām mēbelēm, tāpēc krēsls, kas apšūts ar dekoratīvu samta audumu, būs modernizēts papildinājums jebkuram interjeram.

Aristokrātisko samtu var ieviest arī ar mazākiem aksesuāriem, piemēram, gultas pārvalku vai dekoratīviem spilveniem.

Ja vēlies interjeru papildināt ar kādu ērtu, mīkstu mēbeli, tad šāda stila krēsls - no samta auduma un dekoratīvu papildinājumu gar malām - būs īsta pērle.

Lūk, ļoti veiksmīgs piemērs, ka arī vannasistabā samta aizkari var izskatīties ļoti eleganti un iederīgi!

Bet koridorī visai labi izskatīsies kāds ērts beņķītis no samta auduma, uz kura apsēsties, kad pārvelk apavus vai vienkārši, kur nolikt rokassomu vai jaku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!