Foto: Shutterstock

Kamēr pavasaris vēl tikai gatavojas mūs pārsteigt ar košām krāsām, tās jau ir iekarojušas stabilas pozīcijas jaunās sezonas modes kolekcijās. Kādas ir šī pavasara galvenās stila tendences? Kādas krāsas un piegriezuma apģērbu vajadzētu izvēlēties un ar ko to kombinēt? Kādi ir modīgākie grima toņi un matu sakārtojumi, kas palīdzēs tev veidot stilīgas pilsētnieces tēlu? Atbildes uz šiem jautājumiem palīdz rast skaistuma un modes blogere Laura Valuta sadarbojoties ar tirdzniecības centru Domina Shopping.

Mirdzums it visā

Aktuālo sudraba krāsu droši var integrēt arī ikdienas gaitās, kombinējot to ar sportiska stila aksesuāriem un košām krāsām. Matēti vai spīdīgi sudraba krāsas ādas apavi ir pavasara sezonas hits, kas piestāv karstajai modes tendencei – 60.gadu futūrismam. Ar šāda tipa apaviem lieliski saderēs spilgti dzelteni minisvārki salikumā ar grafisku topu vai blūzi. Ar sudraba krāsas aksesuāriem viegli komplektēsies arī balsts mētelis – eleganta izvēle pavasara garderobei.

Foto: Publicitātes attēli

Universālais džinss

Pilnīgi droši var teikt, ka šīs sezonas populārākā auduma tekstūra ir džinss. Papildini to ar kontrasta krāsām vai ietērpies tajā no galvas līdz kājām – par daudz noteikt nebūs. Uz modes skatuves šosezon atkal atgriežas gaiši balināti džinsi – tie perfekti saskanēs aktuālo 70.gadu bohēmu apavu modē, piemēram, koka platformenēm, kas dekorētas ar metāliskām kniedēm. Taču džinsa audums aktuāls ne tikai apģērbā, bet arī aksesuāros – ērta mugursoma ar etno stila elementiem noderēs gan ikdienā, gan ceļojumos.

Foto: Publicitātes attēli

Raibā kombinācijas

Apdruka pavasarī nu jau regulāri kļūst par modes aktualitāti, taču šogad vari atļauties apvienot tās visas vienā tēlā, un par raibu neizskatīties. Krāsaino svītru salikumu apģērbā ieteicams kombinēt ar spilgtiem vienkrāsainiem vai pūderkrāsas aksesuāriem. Sievišķīga alternatīva krāsainām svītrām ir vienkrāsainu svītru apvienojums ar smalkām mežģīnēm.

Foto: Publicitātes attēli
Foto: Publicitātes attēli
Foto: Publicitātes attēli

Ābols-sarkanas lūpas un skropstas kā lellei

Pavasaris ļauj iemirdzēties sev tīkamākajā veidā un izcelt to, ko visvairāk gribētos. Lai izceltu visu skaisto atbilstoši jaunākajām modes tendencēm, skaistuma un modes eksperte Laura Valuta grimā iesaka izvēlēties lūpas ābol-sarkanā krāsā vai tieši pretēji - tumšas plūmes vai sarkanbrūnā tonī. Acis ieteicam izcelt ar visdažādākajām lainera līnijām – tās var būt aktuālajā zilajā tonī, turklāt, šo zilo krāsu var klāt arī uz visa acu plakstiņa kā īpaši noturīgas ēnas. Sejas ādu blogere iesaka ietonēt bronzas toņos, nedaudz iekļaujot tos arī acu grimā – tas skatienu padarīs svaigu un saulainu. Izteiksmīgas skropstas ir šīs sezonas must have – nav svarīgi, vai tās ir dabīgas, mākslīgas, pieaudzētas, galvenais, lai labi pamanāmas.

Divas astes un garas čolkas

Matu sakārtojumos šogad aktuālas tekstūras, tāpēc Laura iesaka savus skaistumkopšanas plauktiņus papildināt ar dažnedažādām matu lakām, sprejiem, pastām un želejām. Zemās copes, nevīžīgas lokas, bizes, garās čolkas un pat divas astes kā bērnībā – šosezon atļauts ir viss! Bet, lai koptēls būtu romantisks un svinīgas, frizūras var dekorēt ar ziediem, matu rotām un diadēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!