Foto: Shutterstock
Līdz ar aukstuma iestāšanos, šalles kā aksesuārs mūsu garderobēs kļūst arvien aktuālāks. Interesanta izmēra lakatiņš var atsvaidzināt pat visklasiskāko kombināciju – džinsus un t-kreklu, bet kārtīga apmetņšalle var izskatīties arī pēc skaista pončo. Lūk, daži piemēri no "Purewow" modes ekspertiem, kas palīdzēs saskaņot izvēlēto tērpu ar piemērotākā veida lakatu vai šalli.

Kā jau minējām, ja esi uzvilkusi stilīgus džinsus un t-kreklu, šim tērpam piestāvēs kāds smalkāks lakatiņš. Tāpēc droša izvēle būs "bandana" veida lakats, kas aplikts ap kaklu un sasiets mezgliņā.

Ja esi nolēmusi uzvilkt šosezon tik ļoti aktuālo kleitu vai topu, kam ir atsegta plecu daļa, tad parūpējies, lai koptēls nebūtu pārāk smagnējs. Šim apkakles izgriezumam piestāvēs koša zīda šallīte, kas apsieta ap kaklu. Tā skaisti izcels atslēgu kaulus un aizstās kaklarotas.

Dienās, kad noskaņojums pieprasījis ietērpties drūmos toņos, izvēlies ko tādu, kas uz šī fona izcelsies. Tam lieti noderēs košs lakats vai gaisīgāka šalle, kuru divreiz apvīt kaklam.

A photo posted by Andra (@andyandra) on Oct 15, 2016 at 6:06am PDT

Ja tērpu vēlies paspilgtināt ar ļoti raupja adījuma šalli, kas reizē ir arī visai gara, tad tēlu papildinās josta. Šalli uzliec ap pleciem, bet neaptin ap kaklu. Tad viduklī apņem to ar jostu vai atstāj tāpat.

Kad vēlies ietērpties ērtos džinsos un kādā platākā džemperī, papildini šos apģērba gabalus ar šalli tādā pašā stilā. Šim koptēlam piestāvēs viegla auduma šalle, kas plīvos tev ap kaklu.

Rudens vai ziemas klasisko mēteli, kas ir taisna piegriezuma, kombinē ar tikpat klasiskiem aksesuāriem. Šādam mērķim piemērotākā būs vienkārša adījuma klasiska šalle vienā tonī.

A photo posted by Hijabi Style (@style.hijabi) on Nov 11, 2016 at 4:07am PST

Joprojām aktuālās tuneļveida šalles, kam nav galu, pieprasa kopējo tēlu, kurā ir tikpat pārdomātas detaļas. Tā kā šāda veida šalles pievērš uzmanību torsam, izvēlies zem šalles pavilkt džemperi ar interesantu kakla līniju vai mētelīti, kura kabatas un apkakle ir ar izšūtām detaļām.

Ja garderobē atrodama kāda milzīga šalle, kas tā vien atgādina pončo – izmanto to savā labā. Apmet lielo šalli ap pleciem un viduklī savelc ar šauru jostu. Būs gan silti, gan gaumīgi.

A photo posted by Curry Moon (@currymoon) on Nov 6, 2016 at 8:34am PST

Šosezon aktuālās mākslīgās kažokādas un pūkainās šalles ir vēl viena lieta, ko vērts izmantot, lai paspilgtinātu savu tērpu. Tās lieliski piestāvēs oversize mēteļiem un jakām, saplēstiem džinsiem un mazliet amizantiem aksesuāriem. Tā teikt, ja ietērpu sāki drosmīgi, tad tā arī pabeidz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!