Foto: Shutterstock

Pirmie sirmie mati biedē daudzas sievietes. Tos pamanot, der paturēt prātā – tu neesi kļuvusi veca un neglīta. Nosirmot var gan 30, gan 50 gadu vecumā, turklāt jau pērn sirmi mati bija viena no karstākajām modes aktualitātēm. Tomēr, ja mati iepriekš ir krāsoti, ļauties sirmo matu valdzinājumam var būt visai sarežģīti, jo nokrāsot matus dabīgajā tonī var nesanākt, īpaši, ja sirmas ir dažas šķipsnas, nevis visi mati.

Ja esi nolēmusi pārstāt krāsot matus un ļaut ataugt sirmajiem matiem un to šķipsnām, līdz gaidītā izskata iegūšanai var paiet vesels gads, norāda "Purewow". Iegūt dabiski sirmu matu krāsu nav tikpat vienkārši, kā tos nokrāsot vai izbalināt. Protams, vari vienkārši ļaut tiem ataugt, bet ataugušās matu saknes var likt tev justies slikti ne tāpēc, ka tavi mati sākuši sirmot, bet gan tāpēc, ka tie ir atauguši un tu nevari nokrāsot pārējos matus līdzīgā tonī, lai atšķirība nebūtu tik pamanāma.

Ja nevari sagaidīt, kamēr sirmie mati izaugs un varēsi krāsoto matu daļu nogriezt, dodies pie sava friziera, lai izstrādātu plānu. Ja paredzēts no matiem izņemt krāsu, ir ļoti svarīgi būt atklātai un sīkumos izstāstīt visu, kas iepriekš ar matiem darīts – vai tie ir krāsoti, balināti, ķīmiski taisnoti vai lokoti, vai tajos ir likts keratīns.

Atceries, ka sirmie mati labāk saplūdīs ar gaišu matu toni, tāpēc balinātas vai gaiša toņa šķipsniņas var nākt talkā, ja vēlies iegūt dabisko matu krāsu laikā, kad jau esi sākusi sirmot. Turklāt, ja krāsotas būs tikai šķipsniņas, ataugušās matu saknes būs krietni grūtāk pamanīt. Pie friziera nav nepieciešams doties biežāk kā reizi divos mēnešos – nav labi krāsot vai balināt matus līdz pašai galvas ādai, tāpēc ļauj tiem nedaudz ataugt.

Ja šķiet, ka līdz nākamajam friziera apmeklējumam jāgaida pārāk ilgi, vari izmantot līdzekļus ataugušu matu sakņu īslaicīgai noslēpšanai. Parasti tie pieejami aerosolu veidā un ir viegli izmazgājami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!