Foto: Shutterstock
Noskatoties kādā iedvesmojošā piemērā, kur interjers iekārtots tā, ka elpa aizraujas, un tas kalpo par mērķi, uz ko tiekties, nereti aizmirstam par praktisko un racionālo pusi. Tieši tāpēc interjera dizaineri ķērušies pie lietas un ''Good House Keeping'' atklājuši, kas tad ir tie elementi, bez kuriem pavisam mierīgi var iztikt un kas pat ir lieki katra mājoklī.

Bildēs jau izskatās ļoti labi un pat noderīgi, tomēr reālajā dzīvē nākas atskārst, ka mīkstajam krēslam guļamistabā nav īsti pielietojuma, ja neskaita drēbju uzglabāšanu. Guļamistabā tomēr galvenais ir gulta, un, ja tā ir, tad krēsls, visticamāk, paliks neizmantots. Vēl tiek minētas mēbeles komplektos – visai bieži jau var iegādāties komplektu ar gultu, nakts skapīšiem, krēsliem, plauktiem un visu ko citu, tomēr dizaineri iesaka izvairīties no tā, kaut vai tāpēc, lai interjers izskatītos interesantāk iekārtots. Viss nav jāsaskaņo līdz pēdējais niansei.

Aplūkojot aktuālās interjera tendences, noteikti manīsi tāda elementa kā bāra galdiņa izmantojumu. Arī šīs šķietamās aktualitātes iegādi dizaineri iesaka jo īpaši pārdomāt. Pirmkārt, tas aizņem vietu. Otrkārt, tas tikai krās putekļus un apgrūtinās mājas tīrīšanu, it īpaši, ja galdiņš ir stikla. Galu galā, bāriņam vietu var atvēlēt kādā plauktā – pudelēm nav jābūt nepārtraukti redzamām un rokas stiepiena attālumā.

Lielas plauktu sistēmas šķiet vilinošas gan no mantu noglabāšanas faktora, gan tādēļ, ka labi izskatās, tomēr šādas lielizmēra mēbeles ne visiem interjeriem ir piemērotas, turklāt visbiežāk beigu beigās kalpo par lielu noliktavu, kur noglabāt visu iespējamo. Skaisti izskatās plaukti, ja uz tiem nolikti vien daži priekšmeti, taču pārkrāmēti plaukti vien radīs haosa cienīgu skatu.

Foto: Shutterstock

Stikla galdi, lai vai cik aktuāli tie savulaik šķituši, nu beiguši savu ēru un dizaineri ļoti nelabprāt atbalsta to iegādi. Stikla galds tomēr nav parocīgs no dažādiem aspektiem – uz virsmas paliek redzams katrs mazākais pleķītis, tāpēc slaucīt to vajadzēt katru dienu. Stikla virsma ir neparocīga arī tādēļ, ka ikviena smagāka priekšmeta nolikšana būs dzirdama. Piemēram, noliekot krūzi, čīkstoņa starp materiāliem nepaliks nepamanīta. Tāpat jāuzmanās ar smagākiem priekšmetiem, jo stiklu var saplēst.

Bērnistabas iekārtošanā šķiet tikai likumsakarīgi izvietot bērnu mēbeles, tomēr dizaineri ir vienisprātis par to, ka nav jāizvēlas miniatūras mēbeles tikai tāpēc, ka kādu laiku te mitināsies mazs bērns. Bērni tomēr izaug ātri un tikpat ātri mēbeles zaudē savu aktualitāti. Tā vietā izvēlies ko neitrālu un izmanto elementus, kas nav tik dārgi un ir maināmi, atkarībā no vecuma. Tāpat neiegādājies mēbeles noteiktās krāsās, kas simbolizē bērna konkrēto vecumu – neitrālas krāsas tomēr vēlāk būs vieglāk kombinēt un izmantot ilgtermiņā.

Lielizmēra mīkstās mēbeles pamazām izkonkurē mazākas, kompaktākas un komplektējamākas. Tā vietā, lai istabā izvietotu milzīgu stūra dīvānu, dizaineri ierosina iegādāties vienu nelielāku dīvānu divām vai trīs personām un atsevišķus mīkstos krēslus, beņķus, kas ļaus izsēdināt vairāk viesu, turklāt dažādās vietās istabā, ne vienā stūrī. Šāds ierosinājums arī atvieglos viesu izsēdināšanu mājas ballītēs, neliekot visiem sēdēt vienā dīvānā, cieši saspiežoties.

Masāžas krēsli šķiet visai vilinoša doma, taču lielākoties tā ir tikai fantāzija par to, kā tas tiks izmantots, un realitātē tas glabājas kā relikvija, līdzīgi kā vannu īpašniekiem, kas to izmanto labi ja reizi gadā. Tā vietā, lai izšķiestu lielu naudu par vienu krēslu, kas, iespējams, dažos gadījumos tomēr ir neatsverams, iegādājies ērtu dīvānu un mīkstos krēslus, varbūt kādu klubkrēslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!