Foto: DELFI
Piektdien, 27. oktobrī, nepabeigtais tilts Daugavgrīvas ielā burtiski staroja, jo tur pulcējās ļaudis, lai savām acīm aplūkotu visai modīgu un savā ziņā arī drošu pasākumu – "SPIID" modes skati.

Atstarojošo virsapģērbu un aksesuāru kolekcija radīta cilvēku drošībai, kas kājāmgājējus diennakts tumšajā laikā pasargās uz Latvijas ceļiem un ielām. Kolekcijas autore ir Sabīne Vīksne, kura šajā pavasarī absolvēja Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina nodaļas maģistrantūru, bet jāpiebilst, ka skate tapusi sadarbībā ar Valsts policiju un scenogrāfu Tomu Jansonu, kā arī Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja finansējumu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Apģērbu kolekcija ir par lietotāja līdzatbildību uz ceļa un par atbildību ražošanas procesā – netērēt laiku, materiālus, cilvēkresursus, pielietot unificētu atstarojošo apdruku, neizšķiest audumu, izmantojot "bez atlikuma" jeb "zero waste" ražošana principus. "SPIID" nešķiro ne dzimumos, ne vecumos, ne gadalaikos, ir ērts lietošanā un kompakts līdzi ņemšanā, uzskata veidotāji.

Projekta mērķis ir informēt un izglītot sabiedrību par līdzatbildības nozīmību atstarotāju lietošanā un redzamībā uz Latvijas ceļiem. Tāpat piesaistīt sabiedrības uzmanību, izglītot pasākuma apmeklētājus un pārējos. Pievērst sabiedrības uzmanību savai drošībai uz ceļiem un ielām diennakts tumšajā laikā – vairāk izmantot atstarotājus gan integrētus apģērbā, gan aksesuāros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!