Foto: instagram.com/maryorton/thefashionguitar/fashioncanadians
Tā kā šajā mēnesī uz vienu nedēļu Rīga pārvērtīsies par modes galvaspilsētu, būtiski apsvērt, ko martā ģērbt, lai izskatītos gana labi. Šoreiz stila padomus "Viņa" lasītājām piedāvā "Riga Fashion Week" modes eksperte, viena no Latvijas vadošajām stilistēm un vairāku izdevumu modes redaktore Olga Kolotova.

Dažādas tendences dažkārt var būt maldinošas, jo tas, ko mēs redzam modes skatēs, ne vienmēr ir piemērots kā ikdienas apģērbs. Šajā jautājumā ir vērts pievērst uzmanību tam, kā reālajā dzīvē tiek interpretētas un adaptētas sarežģītās tendences, kas novērojamas modes žurnālos un ielu modes resursos.

Viena no spilgtākajām tendencēm, kas bija novērojama visos žurnālos, un, kas var tikt pielāgota jebkurai garderobei, ir baltā krāsa, kā arī visas gaišās nokrāsas, tostarp smilškrāsas, rozīgā un gaiši pelēkā. Tendence – baltais ir jaunais melnais.

Neticami iespaidīgi izskatās tikai gaišos toņos ieturēts tērps, bez kontrastējošām kombinācijām. Ir vērts atzīmēt, ka arī balti apavi iegūs stabilas pozīcijas jaunajā sezonā. Attiecībā uz siluetu ir pilnīga izvēles brīvība. Modē ir gan strikti minimālistiskie silueti – šauras bikses ar paaugstinātu jostasvietu, pieguļoši topi un apspīlētas kleitas, kā arī "oversize" tipa apjomīgi apģērbi – trenči, vīriešu stila mēteļi vai brīvas žaketes, kas rada patstāvīgu un atbrīvotu tēlu.

Gaišajā krāsu gammā šādi risinājumi izskatīsies īpaši izsmalcināti, taču būtiskākais ir tas, ka tie radīs svaigu noskaņu pavasara atnākšanai.

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Feb 16, 2018 at 8:57am PST

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Dec 3, 2017 at 8:56am PST

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Nov 10, 2017 at 4:41am PST

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Sep 20, 2017 at 4:44pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!