Foto: Shutterstock

Muguras sāpju iemesli var būt ļoti dažādi, tādēļ pirmais solis noteikti būtu doties pie ārsta. Taču jāsaprot, ka itin bieži mēs ar saviem ikdienas ieradumiem muguras veselībai nepalīdzam. Tikai nedaudz piedomājot pie tā, ko ikdienā darām nepareizi, varam atvieglot arī atveseļošanās procesu.

Sēdi pareizi un ar pārtraukumiem

Profilakse ir labāka nekā ārstēšana, "The Guardian" norāda osteopāts Džons Korfīlds, kurš vada klīniku Češīrā Apvienotajā Karalistē. "Ir lietas, ko varat darīt, lai izvairītos no bieži sastopamiem muguras sāpju cēloņiem, piemēram, peldēšana, ilgstoša nesēdēšana." Arī osteopāte Emma Heivarda norāda, ka labākais, ko var darīt, ir regulāras kustības. "Pat ja tas ir tikai tāpēc, lai paņemtu ūdens glāzi un pēc tam apsēstos. Runa ir par regulārām, nelielām kustībām, lai tavs ķermenis vairākas stundas neatrastos vienā statiskā stāvoklī," viņa saka.

Muguras veselību ietekmē mūsu nelāgie ikdienas ieradumi, un piemēru min Londonas Karaliskās Integrētās medicīnas slimnīcas ģimenes ārsts un osteopāts Niks Manss, kurš ir arīdzan divu pieaugušu bērnu tēvs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!