Jautājums: Man ir dubultzods un diezgan pamatīgs, kas rada skatu, ka seja saplūst kopā ar kaklu. Izskatās, ka kakla man vienkārši nav! Pārējā ķermeņa uzbūve normāla, viss kā vajag. Ko darīt? Kāds būtu risinājums šādai problēmai? Manuprāt, trenažieri te nepalīdzēs! Tauku nosūkšanu veikt? Ko tas maksā?

Atbild Wellsim centra kosmētiķe Rita Baumane:

Atbilde: Dubultzodu nevajadzētu uzskatīt par atsevišķu ķermeņa zonu, jo tas ir saistīts ar kopējo fizisko formu. Ja ir pareiza stāja un laba asinsrite, tvirta āda un stipri muskuļi, dubultzods parasti neveidojas, izņemot, ja šī parādība ir saistīta ar iedzimtību. Protams, pastāv metodes, kā ar to cīnīties.

Ja dubultzods ir visai ievērojams, tad ieteicamas atbilstošas skaistumkopšanas procedūras salonā. Tās varētu būt fitnesa masāža, plastiskā vibromasāža, limfodrenāžas masāža, vakuummasāža utt.. Viena no novatoriskākajām un radikālākām metodēm ir lāzer-liposakcija (tauku atsūkšana ar lāzeri), kas tagad pieejama arī Latvijā. Tomēr par tās pielietojumu konkrētā gadījumā jākonsultējas ar asinsvadu ķirurgu dr. Ūdri vai plastikas ķirurgu dr. Kremņevu, kas veic šīs operācijas Estētiskās Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā, Rīgā, jo ne visos gadījumos tās var pielietot.

Vairāk informācijas šeit.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!