Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Jau kopš bērnības mani mākuši kompleksi par ne īpaši pareizu nagu formu, kas radusies, laikam jau, nepareizas nagu apgriešanas rezultātā. Šobrīd man jau ir pāri 30 un joprojām neesmu spējusi pati tikt galā ar saviem nagiem, lai iegūtu skaistu nagu formu (tie sānos ieaug, veidojas biezi ādas sabiezējumi utt). Doties pie manikīra mani vienmēr ir atturējusi kautrība un kompleksi.

Atbild Veselības centra 4 Pēdu centra podiatrijas speciāliste, dermatoloģe Marina Mihailova:

Atbilde: Pēc aprakstītā īsti nav saprotams pirmkārt, vai problēma ir roku vai kāju nagiem, otrkārt, nagus neredzot, nevar noteikt ne diagnozi, ne pielāgot risinājumu. Pirmkārt jākonsultējas pie dermatologa, jo nepareiza nagu forma var izveidoties ne tikai nepareizas griešanas rezultātā, bet tai par pamatu var būt gan traumas, gan kaulu locītavu problēmas, gan asins cirkulācijas traucējumi, gan sirds-plaušu saslimšanas, gan mikroelementu deficīts, gan infekcijas.

Reizēm nagu deformācija ir saistīta ar dažāda izcelsmes jaunveidojumiem. Atkarībā no diagnozes tiek nozīmēta atbilstoša terapija. Kāju pēdu problēmas diagnostikai tiek izmantotas dažādas izmeklēšanas metodes gan invazīvas, gan neinvazīvas, izmantojot mūsdienīgu aparatūru, vienreizējus vai autoklāvā sterilizētus instrumentus, kas nodrošina pacientam pēdu aprūpi augstā līmenī.

Būtiski ir arī tas, ka Veselības centra 4 Pēdu centrā vienviet ir sastopami daudzi speciālisti un visi strādā komandā (podologi, dermatologi, flebologi, ortopēdi- traumatologi u.c..), kas ļauj savlaicīgi un precīzi diagnosticēt pēdu un nagu problēmu, agrīni uzsākt atbilstošu terapiju, kas savukārt dod labus ārstēšanas rezultātus.


Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!