Foto: AFP/Scanpix
Jābeidz sevi mānīt – ikviens paliek vecāks, un pusmūžs nav traģēdija, bet gan normāls dzīves posms, kuram atbilst savi modes un ķermeņa kopšanas likumi.

Liela daļa sieviešu laikus neizprotot, ka novecošana prasa mainīt dažas ikdienā tik ierastās lietas, turklāt reti, kura ir gatava apzināti "iekāpt pusmūža kategorijā", raksta portāls "Health".

Lielākā kļūda, ko sievietes mēdz pieļaut, ir sevī neko nemainīt. Matu griezums, drēbes un kosmētika, kas reiz tev lika izskatīties fantastiski, bieži vien vēlāk vairs nav tā labākā izvēle. Ja vēlies novecot cienījami, ir jāievieš vairākas izmaiņas.

Daudzas arī pēc piecdesmit turpina darīt lietas, ko darījušas vairākas desmitgades, taču tas vairs nebūt neizskatās tikpat aizgrābjoši. Turklāt lielākā daļa neapzinās, ka šādas kļūdas vispār pieļauj, tāpēc sākumā ir jāapzinās, kas šādas kļūdas veido pirms tās atgadās arī ar tevi.

Portāls "Delfi" iepazīstina ar deviņām tipiskākajām kļūdām, ko pieļauj sievietes pusmūžā:

Garderobes neatjaunošana


Foto: AP/Scanpix

Atceries laikus, kad veikalā varēji paķert jebkuru bikini un izskatīties tajā lieliski? Diemžēl tās dienas ir garām (ja vien neesi Madonna) un pret savu izskatu jāprot būt paškritiskākai.

Ja vien patiešām ar jogas vingrojumu un pareizas ēšanas palīdzību neesi spējusi saglabāt ķermeni tikpat tvirtu kā jaunībā, garderobes atjaunošanai būs jāpievēršas nedaudz konstruktīvāk. Drēbes, kas piestāv un uzreiz apmierina, ir grūti atrast jebkurā vecumā, bet vēl grūtāk tās izvēlēties pusmūžā.

Droši vien mazāk jādomā par laba bikini atrašanu, bet tā vietā jāpievērš uzmanību formas izceļošam (vai maskējošam) lietišķam kostīmiņam.

Gremdēšanās atmiņās par skaistajiem 18


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vai bērni ir jau kādreiz jautājuši: "Kas ir tā skaistā sieviete tavā albumā?" Taču neizsamisti, tu pilnīgi noteikti neesi viena!

Tikai reti kurš savā pusmūžā izskatās tik pat atraktīvs kā jaunībā. Tāpēc, protams, ir jauki laiku pa laikam pašķirstīt senus bilžu albumiņus, bet nav vērts to dēļ krist depresijā. Uzlūkojiet savus jaunības dienu foto ar prieku, ne skaudību!

Uzstādi sev mērķi - izskatīties tik labi, cik vien labi tu to spēj patlaban. Pirmkārt, tas nozīmē apzināties, ka pusaudzes seju un ķermeni atgriezt vairs nav iespējams.

Sportošanas atmešana


Foto: PantherMedia/Scanpix

Paliekot vecāka, vingrošanai esi atmetusi ar roku vai arī pusmūžu izmanto par attaisnojumu, lai to nemaz nesāktu? Piedod, bet tas tā nestrādā!

Neatkarīgi no muguras sāpēm, kādas krakšķošas locītavas vai "tas ir ārkārtīgi grūti" sajūtas, treniņi ir jāturpina. Tas var būt arī lielisks iemesls tos uzsākt. Treniņi pamazām mazinās sāpes, un atbrīvos no citām veselības problēmām, kādas citādi varētu piemesties turpmākajos gados, tostarp neļaus pieņemties svarā vai iedzīvoties diabētā vai kādā sirds slimībā.

Ja joprojām izbaudi vakara skriešanu, tas ir lieliski, bet, ja ne - ir laiks padomāt par baseina apmeklējumu, jogu vai garām ikdienas pastaigām.

Neizgulēšanās


Foto: PantherMedia/Scanpix

Pusmūžā daudzas sievietes pirmo reizi izjūt, ka vairs nevar palikt vēlu nomodā un nākamajā dienā mierīgi darīt ikdienas darbus. Sākt mākt nogurums un gluži vienkārši nākt miegs. Turklāt šajā dzīves posmā ir tikai normāli, pat pēc labas izgulēšanās dzirdēt jautājumus par to, vai esi pienācīgi atpūtusies, jo neizskaties pārāk labi.

Pārdomā savus gulēšanas ieradumus un, pat ja tavu ikdienu piepilda darbs un rūpes par bērniem, pārdomā, kā pagūt pagulēt vairāk.

Dažas stundas īsāks miegs tavā sejā atstās pēdas, bet ilgtermiņā tas var palielināt diabēta risku, kā arī citas veselības problēmas. Jāņem vērā, ka ar katru gadu pagulēt ilgāk ir aizvien svarīgāk.

Mutes veselības nenovērtēšana


Foto: AP/Scanpix

Protams, vari koncentrēties uz savām jauniegūtajām krunciņām vai matu kuplināšanu, taču neaizmirsti arī pasmaidīt ikreiz, kad vēro sevi spogulī.

Viena no galvenajām lietām, kas cilvēkiem liek izskatīties vecākiem, ir nodzeltējuši zobi. Vienlaikus tie ne tikai bojā tavu izskatu, bet signalizē, ka jāpievērš pastiprināta uzmanība savai vispārējai veselībai. Tāpat uz vecumdienām palielinās risks iegūt dažādas smaganu slimības.

Noteikti neaizmirsti par regulāru zobārsta apmeklējumu!

Pārcenšanās ar vecuma pazīmju slēpšanu


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pārcenšanās, cenšoties slēpt dažādas vecuma pazīmes, ir daudzu zvaigžņu un sabiedrībā populāru cilvēku kļūda. Viņi, izjuzdami sabiedrības spiedienu, vēlas izskatīties tik pat skaisti kā savās spožākajās karjeras dienās.

Nevienam nepatīk savā sejā pamanīt tā saucamās vārnu kājiņas vai maisiņus zem acīm, bet ar botoksu piepildīta seja vai nedabīgi savilkta kakla āda arī nedos pašu jaukāko un vēlamāko skatu.

Pareizi izvēlēti ādas kopšanas līdzekļi (īpaši tādi, kas satur retinolu) var palīdzēt izlīdzināt seklākas ādas krociņas un padarīt ādu elastīgāku. Ja tevi neapmierina rezultāts, protams, var pamēģināt arī ķirurgu piedāvātās alternatīvas, taču nevajag uzstādīt mērķi izskatīties divdesmit gadus jaunākai.

Sekošana noteiktam frizūru stilam


Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai pēc piecdesmit matu šķipsnas jāgriež īsas vai tomēr matus var atstāt līdz pleciem? Atbilde ir - nav tādu vienotu likumu, kas būtu jāievēro pusmūža sievietēm!

Tāpat, kā vienmēr, matu griezums ir jāizvēlas atkarībā no auguma un sejas formas, dzīvesveida un matu tipa.

Protams, novecojot, mati paliks aizvien pelēkāki, rupjāki un dažkārt arī plānāki. Izvēlies tādu griezumu, kas piestāv tieši tavam pašreizējajam matu tipam un krāsai. Diemžēl reti, kad ir iespējams saglabāt to pašu griezumu, ko atļāvies jaunībā.

Nepareizās kosmētikas izvēle


Foto: stock.xchng

Pat kosmētika - ierastās krāsas un zīmoli -, ko izmantoji gadiem, ar laiku var nebūt labākais tavai ādai.

Tāpat nevajag ļauties vēlmei krunciņas un maisiņus zem acīm noslēpt ar bieza pūdera vai tonālā krēma dāsnu uztriepšanu. Tieši otrādi - dabiskākam un labākam izskatam kosmētiku vēlams klāt apdomīgāk un "vieglāk".

Noskaņošanās garlaicīgai seksa dzīvei


Foto: AFP/Scanpix

Mūsdienu kultūra mums cenšas iestāstīt, ka tikai jauns ir tas pats, kas seksīgs. Tās ir muļķības - arī vecs ir!

Ikvienam ir nepieciešama pašpārliecinātība un brīvība ģērbties un justies tik seksīgam vai seksīgai, cik viņi vēlas, un visas dzīves garumā (arī sirmā vecumā) turpināt izprast savas seksuālās vēlmes un pārmaiņas tajās.

Turklāt daudzām sievietēm pēc piecdesmit ir labākais sekss, kādu viņas pieredzējušas visas savas dzīves laikā. Tāpat daudzas tikai dzīves briedumā ar seksu pirmo reizi nodarbojas sava prieka, ne bērnu ieņemšanas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!