Foto: stock.xchng
Labdien! Kā rīkoties panikas lēkmes laikā, kad strauji kāpj asinsspiediens? Kādus medikamentus lietot? Kāds asinsspiediens ir ideāls?

Atbild Sentis Cīlītis, "SAI", SIA , "SAI", SIA

Labdien!

Dziļi elpot un pēc izelpas censties aizturēt ieelpu. Varat arī berzēt abu plaukstu ārpusi ar pirkstu galiem. Tas palīdzēs asinsspiedienam normalizēties. Katram cilvēkam var būt dažādu iemeslu dēļ pazemināts vai paaukstināts, bet viņam tā ir norma. Apmēram 80/140 būtu augšējā norma.

Iveta Līce, Līces I. ģimenes ārsta prakse , Līces I. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Ideāls spiediens ir 120/80. Panikas lēkmes laikā var lietot 30 pil. Korvalolu, ja spiediens pēc tam nenokrītas, var lietot tab. Corinfari vai tab. Chlophasolini.

Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse , Kariņas A. ģimenes ārsta prakse

Labdien!

Ideāls asinspiediens ir 120/80 mmHg. Līdz 140/90 mmHg ir pieļaujama norma miera stāvoklī. Stresa laikā adrenalīna ietekmē asinspiediens ceļās un sirdsdarbība paātrinās, līdzīgi kā pie fiziskas slodzes.

Lai palīdzētu ir "jāķeras" pie cēloņa - kāpēc rodas panikas lēkme? Jāatrisina šī problēma. To var risināt ar psihoterapeita palīdzību. Ģimenes ārsts var izrakstīt kādu no trauksmi mazinošiem medikamentiem, ko krīzes gadījumā varat lietot. Var lietot arī īsas darbības betablokatoru - Anaprilīnu, ja sirdsklauves ir traucējošas.

To arī izrakstīts ģimenes ārsts, ja jūs izmeklējot, uzskatīs to par nepieciešamu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!