Foto: PantherMedia/Scanpix
Salīdzinot ar jaunā svara saglabāšanu, lieko kilogramu nomešana ir samērā viegla. Šai sakarā žurnālā "American Journal of Preventive Medicine" publicēts pētījums, kurā noskaidroti četri izplatītākie paradumi, kas veicina lieka svara atgriešanos, vēstī "Women's Health".

Pētījumā 10 gadu laikā piedalījās vairāk nekā 3000 cilvēku, kuri bija zaudējuši vismaz 15 kilogramu. Pētījuma noslēgumā tika secināts, ka no desmit cilvēkiem deviņi bija atkal pieņēmušies svarā par 10 procentiem no zaudētās ķermeņa masas.

Tāpat tika atklāti arī izplatītākie paradumi, kas veicina lieko kilogramu atgūšanu.

Izvairīšanās no svēršanās

Ja ilgi nesveries, nespēj arī sekot līdzi tam, kā mainās tavs ķermenis. Pašam to nemanot, iespējams pieņemties svarā pat par pieciem kilogramiem
Lai no tā izvairītos, sveries regulāri, kā arī laiku pa laikam uzvelc savas „kontrolbikses” jeb apģērbu, kas pirmais liecinās, ka palielinājušies tavi apkārtmēri.

Pārēšanās

Kad sasniegts savs ideālais svars, restorānu apmeklējumi var kļūt biežāki, kā arī dodam sev lielākas atlaides našķējoties. Tas likumsakarīgi veicinās lieko kilogramu atgriešanos, tāpēc neaizmirsti seko līdzi savu porciju lielumam!

Sporta zāles apmeklējuma izlaišana

Mūsu ķermenis vai nu zaudē muskuļus vai uztur to masu nemainīgu. Pat, ja esi zaudējusi lieko svaru, sporta zāle jāturpina apmeklēt, pretējā gadījumā tava fiziskā forma zudīs reizē ar muskuļiem, atkal veidojoties liekajam svaram.

Pārāk treknu ēdienu ēšana

Starp tā dēvētajiem labajiem un sliktajiem taukiem ir liela atšķirība. Ja zudīs to līdzsvars tavā ikdienas ēdienkartē, svars likumsakarīgi pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!