Foto: PantherMedia/Scanpix
Labdien! Mani jau gadu nomoka problēmas pa sieviešu līniju. Man ir bijuši divi ķeizargriezieni, abi notika Anglijā. Pēc otrā bērniņa sākās problēmas. Seksa laikā man bija sāpes vēdera lejas daļā, kas parādādījās arī pēc sporta. Vēlāk radās asiņaini izdalījumi, kas pastiprinās pēc mīlēšanās un sportošanas. Biju pie ārsta, viņš man tikai antibiotikas izrakstīja, kas nepalīdz. Vai man ir pamats uztraukties?

Atbild klīnikas Capital Clinic Riga ginekoloģe, dzemdību speciāliste Ieva Daize

Ir jāuztraucas. Jāveic ultrasonoskopija mazajam iegurnim, jāveic analīzes, lai noteiktu, vai nav seksuāli transmisīvo slimību (STS) infekciju, jāveic dzemdes kakla onkocitoloģiskā izmeklēšana, lai noskaidrotu minēto simptomu iemeslus. 

Iemesli, kāpēc tā ir, var būt vairāki, piemēram, endometrija polipi, hiperplāzija, dzemdes rētas nepilnvērtība, infekcija, dzemdes kakla slimības u.c. 

Jums būtu pēc iespējas ātrāk jāapmeklē ginekologs, kurš, pēc izmeklējumu veikšanas un precīzas diagnozes noteikšanas izvēlēsies piemērotāko ārstēšanas veidu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!