Foto: Shutterstock
Svara zaudēšana visbiežāk ir visai mokošs process, kurā nemitīgi notiek cīņa starp mūsu gribasspēku un cilvēkiem tik raksturīgajām vājībām un dabisko slinkumu. Šai sakarā portāls "Women's Health" apkopojis septiņas frāzes, no kurām savstarpējā komunikācijā no tiesas vajadzētu izvairīties, ja ar liekajiem kilogramiem cīnās kāds tuvinieks.

1. Vai tu jau esi zaudējis kādu kilogramu?

Kā teic eksperti, šī frāze, izteikta diētas uzsākšanas pirmajā posmā, kad organisms vēl nav pieradis pie jaunā dzīvesveida un pretojas pārmaiņām, var likt zaudēt motivāciju diētas ievērotājam turpināt iesākto un „norauties” ar kādu kārotu našķi.

2. Es gan sportoju daudz ilgāk un biežāk!

Vai tās būtu sacensības? Tā vietā piedāvā kādu treniņu apmeklēt kopā!

3. Vai tev patiešām tas būtu jāēd?

Pat, ja nevēlies, lai tavā balsī atskan nosodījums, tas tomēr radīs saspringtu noskaņu. Bez tam – diētas ievērotājs savu ēdienkarti un tās specifiku pārzina vislabāk, iztiekot bez liekiem komentāriem un padomiem.

4. Tu ievēro diētu? Ak, es cenšos beidzot pieņemties svarā!

Jā, tam noteikti jābūt neizsakāmi grūti…

5. Jebkādi komentāri par porcijas lielumu.

Kā jau minēts trešajā punktā, no katra paša ir atkarīgs tas, kādiem paņēmieniem un cik ilgā laikā liekos kilogramus plānot nomest.

6. Tu ļausi visam šim ēdienam iet zudumā?

Viens no veiksmīgas un rezultātus nesošas diētas pamatprincipiem ir pārtraukt ēst tad, kad pirmais izsalkums ir mazināts. Ar šādiem komentāriem tas gan varētu būt visai sarežģīts izaicinājums.

7. Domāju, tev nemaz nav jānomet liekie kilogrami. Tu tāpat izskaties lieliski!

Bet kā ar pašapziņu un cilvēku uzskatiem, kuri nav tava labākā draudzene/vecmāmiņa/mamma?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!